Aanhoudingen: Gestolen fiets NS station Barendrecht op marktplaats

BARENDRECHT – De politie heeft afgelopen zondag een verkoper van een in Barendrecht gestolen fiets kunnen aanhouden. Op zaterdag 10 oktober werd de fiets van een jongedame gestolen bij het NS station van Barendrecht. Een dag later zag de vrouw haar fiets weer… in een advertentie op marktplaats. Volgens de advertentie was het sleuteltje van het kettingslot om de zadelpen toevallig kwijt.

Afspraak gemaakt

De politie: “Als ware ‘undercover-agente’ maakte zij, als zogenaamd geïnteresseerde koper, een afspraak met de verkoper om de fiets te bekijken en een proefritje te maken.
Daarbij zag zij dat het inderdaad haar eigen fiets betrof, waarna zij onze collega’s van de politiemeldkamer belde.

Agenten van bureau Zuidplein kwamen door de grote drukte van andere meldingen pas enige tijd later aan. Hier spraken ze met de vrouw die nog ter plaatse was bij de verkoper in Rotterdam Charlois. “Precies op dat moment werd de fiets in een gereedstaande auto geladen, door twee personen die de fiets zojuist hadden gekocht! Wij stelden vast, onder andere door het framenummer te controleren, dat dit inderdaad de gestolen fiets van de jongedame was.“, aldus de Politie.

Aanhoudingen

Zowel de verkoper als kopers werden aangehouden. In de woning van de verkoper lag op tafel nog het geld dat was betaald voor de fiets. De fiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaresse. De helers zijn “getrakteerd op een reisje naar het cellencomplex van bureau Zuidplein“, zo stelt de politie.

Zie ook: De fietsendiefstal kaart

Foto: Politie

« | »