Bloedhete, maar supercoole Truckrun door Barendrecht (2015)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Tientallen vrachtwagens trokken vanmiddag (Zaterdag 4 juli 2015) in een lange rij door Barendrecht. Als bijrijder had iedere chauffeur iemand met een beperking bij zich. De vijfde editie van de Truckrun Barendrecht werd vanwege de warmte ingekort. De route liep nu voornamelijk door Barendrecht met een klein stukje Rhoon.

Het startschot van de Truckrun op het terrein van Hillfresh werd gegeven door Inge de Bruijn. Ze dankte daarbij alle vrijwilligers, verkeersregelaars en de organisatie voor het organiseren van de Truckrun: “De enige dag waarop filerijden leuk is!

Bekijk hier een sfeerimpressie of bekijk hier alle foto’s van de Truckrun 2015.

Truckrun

De buitentemperatuur tikte vandaag (Zaterdag 4 juli 2015) de 32° aan, maar voor de deelnemers was het echter een koele coole tocht: alle trucks die meereden waren voorzien van airco. Eén van de maatregelen die de organisatie nam vanwege de warmte.

Zoals ieder jaar waren er weer vele stralende gezichten en werden de vrachtwagens toegezwaaid. Omwonenden kwamen, ondanks de hitte, langs de route staan om iedereen toe te zwaaien.

Verkorte lange Truckrun

Ondanks het inkorten van de route konden de deelnemers toch langer genieten van hun rit. De stoet van 125 vrachtwagens kwam ruim een uur later dan gepland aan bij het eindpunt.

Op de Sweelincklaan werd er vertraging opgelopen vanwege een vrachtwagen die maar nét onder de A29 tunnel door paste (heel voorzichtig en langzaam gereden). Vervolgens gebeurde er op de Sweelincklaan nog een klein ongeval. Twee vrachtwagens botsten achter op elkaar waardoor een verkeersregelaar op motor ten val kwam.

Foto bij artikel: Deelnemers Truckrun in de brandweerauto.

Video’s

Start Truckrun

Doorkomst 2e Barendrechtseweg / Sweelincklaan

Ingezonden video: Hondje doet mee met Truckrun geluiden (Jantine Lionarons)
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »