Barendrechts zwembad nu officieel: Inge de Bruijn Zwembad

BARENDRECHT – [Foto’s] Sinds vanmiddag (Woensdag 27 mei 2015) kan het zwembad van Barendrecht zich officieel het Inge de Bruijn Zwembad noemen. Na 16 jaar een Sportfondsenbad te zijn geweest is de gemeente Barendrecht tegenwoordig enig aandeelhouder; tijd dus voor een (kleine) naamsverandering.

Inge de Bruijn was voor dit officiële moment uiteraard aanwezig in haar zwembad. Zowel het nieuwe logo als de supersized foto uit haar Olympische periode werden onthuld op de gevel van het zwembad.

Inge de Bruijn

Een trotse Inge de Bruijn: “Het is mooi om te zien dat het (zwembad) nu ook echt topsport uitstraalt.” Als 7-jarig meisje meldde ze zich zelf aan bij ZPB (Zwem- en Polovereniging Barendrecht). Ze is trots op de spelers en resultaten van deze club en is regelmatig in het zwembad te vinden: “We hebben hier toppers van waterpoloërs (…) en daar ben ik echt gewoon enorm trots op.

Wethouder Lennart van der Linden (sport): “We hebben (hier) natuurlijk een Olympische heldin waar we apetrots op zijn.” Het toeval wil tevens dat vandaag, exact 15 jaar geleden, Inge de Bruijn een nieuw wereldrecord zwom in Sheffield met een tijd van 56.69 op de 100m vlinderslag.

Rondleiding

Na de onthulling werd er een rondleiding door het zwembad gegeven waarbij de laatste vernieuwingen in het zwembad werden getoond en toegelicht. Na een tip van BarendrechtNU is de website nu ook te bereiken via de nieuwe naam: ingedebruijnzwembad.nl Deze domeinnaam was afgelopen dagen nog niet geclaimd door het zwembad.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »