Bewoners op tijd uit woning bij uitslaande brand aan de Gebroken Meeldijk

BARENDRECHT – De brandweer van Barendrecht is vanochtend (Zondag 20 december 2015) om half vijf met spoed gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Gebroken Meeldijk. Beide tankautospuiten en een ladderauto uit Rotterdam kwamen met spoed naar de woning ter hoogte van station Barendrecht.

Uitslaande brand

De brandweer liet weten dat het om een schoorsteenbrand ging, maar al snel bleek dat de woonkamer ook in de brand stond. De brand is vervolgens opgeschaald naar ‘middelbrand’ (= de inzet van twee tankautospuiten). De bewoners hebben de woning op tijd kunnen verlaten. Enige tijd later was de brand uitslaand en had het vuur zich verspreid over twee woonlagen.

Rond half zes werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Het Team Brandonderzoek is ingeschakeld om onderzoek te doen naar de (oorzaak van de) brand. Stichting Salvage gaat de bewoners ondersteunen bij de afhandeling van de brand. Politie Barendrecht: “Ondanks de ellende voor deze mensen is het mooi om te zien hoe zij saamhorig door de buren worden ondersteund en opgevangen.

Foto: Politie Barendrecht

Vanmorgen heeft een uitslaande brand gewoed aan de Gebroken Meeldijk. Gelukkig konden de bewoners op tijd de woning…

Posted by Politie Barendrecht on zaterdag 19 december 2015

« | »