Politieauto

BARENDRECHT – De politie is gisteren (Zondag 20 december 2015) rond half twaalf ‘s avonds door enkele oplettende bewoners gealarmeerd vanwege een onbekende man die zich verdacht ophield bij de Rietgors. Zonder reden hing de man rond bij het portiek van een woning. Politie Barendrecht: “Terwijl wij naar de Rietgors reden ging deze man bij een woning aan de deur rommelen, de bewoners spraken hem aan en voorkwamen daarmee een inbraak.

Hierop is de man weggerend en verstopte hij zich enkele straten verderop. De politie heeft de verdachte kunnen traceren en hebben hem opgepakt.

Waak voor Inbraak

Tijdens de jaarwisseling vieren veel bewoners de feestelijkheden buitenshuis. Inbrekers weten dit en maken hier misbruik van. Het is dan vervelend als u thuiskomt en er is ingebroken. Sluit daarom tijdens de jaarwisseling uw deuren en ramen goed af en laat het licht branden, desnoods met behulp van een tijdschakelaar. Zorg ervoor dat uw woning buitenaf de indruk wekt dat u thuis bent of dat het lijkt alsof u elk moment thuis kunt komen.

Gedeelde verantwoordelijkheid

De politie kan niet overal tegelijk zijn en heeft uw oren en ogen hard nodig. Ziet u mensen die in beschonken toestand autorijden of iets vernielen? Weet u wie illegaal vuurwerk verhandelt, in bezit heeft of voortijdig afsteekt? Ziet u verdachte personen in de wijk die huizen in de gaten houden? Meld het dan bij de politie. Wij zijn er samen verantwoordelijk voor dat Oud & Nieuw een feest is en uw buurt schoon, heel en veilig blijf, aldus de gemeente Barendrecht.

« | »