Zwart-witte panelen Het Kruispunt vormen risico: veiligheidsnetten per direct aangebracht

BARENDRECHT – [Foto’s] De gemeente gaat per direct veiligheidsnetten aanbrengen langs de zwart-witte panelen tegen de buitenkant van Theater Het Kruispunt. De panelen vormen een veiligheidsrisico omdat ze in het ergste geval naar beneden kunnen vallen, zo blijkt uit recent onderzoek. De panelen worden bevestigd aan netten waardoor deze gefixeerd tegen de muur moeten blijven zitten.

De gemeente werkt aan een structurele oplossing, deze is gekoppeld aan het project ‘Bruisend Cultureel Ontmoetingscentrum‘.

Veiligheid

Wethouder Leon van Noort: “Recent onderzoek wijst echter uit dat we de veiligheid van de bevestiging van de gevelbeplating niet langer kunnen garanderen. De gevelpanelen worden door weersinvloeden zodanig poreus, dat op termijn het gevaar bestaat dat er scheurvorming plaats vindt. In het ergste geval kunnen panelen dan los komen van de gevel. Aangezien dit een ongewenste situatie is, worden per direct veiligheidsmaatregelen genomen, vooruitlopend op een definitieve oplossing.

Vanochtend vroeg zijn de eerst werklui aan de slag gegaan om de netten aan te brengen. De kosten worden gedekt uit de beschikbare middelen voor het dagelijks onderhoud. Een definitieve oplossing staat gepland voor medio 2016. Tot die tijd zullen witte netten tot 3 meter boven straatniveau worden opgehangen, dit om vandalisme te voorkomen.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »