Avond van de Poëzie op het Dalton Lyceum Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Vorige week donderdag (3 december) hebben alle leerlingen van vwo-6 van het Dalton Lyceum Barendrecht een presentatie gehouden rond dertien gedichten. Zij verbeeldden voor elkaar, hun ouders, de leerlingen van vwo-5 en belangstellenden de interpretatie van ‘hun’ gedicht via verschillende kunstzinnige vormen (films, zang, muziek, spel).

Het thema van deze gedichtenavond was: “belangrijke momenten uit het leven”. Van geboorte tot dood, van huwelijk tot scheiding, van schooltijd tot oude dag…

So you wanna be an artist!

Er was ook een wedstrijd aan verbonden: So you wanna be an artist! De vijfkoppige jury die de verschillende presentaties beoordeelde, bestond uit twee oud-leerlingen, winnaars van vorig jaar, en drie docenten (Nederlands en Kunst). De eerste prijs ging naar de presentatie van het gedicht `Onder de appelboom`. Dit gedicht van Rutger Kopland eindigt met de strofe:

Gelukkig kwam er iemand naast mij zitten,
om precies te zijn jij
was het
die naast mij kwam
onder de appelboom,
zeldzaam
zacht en dichtbij voor onze leeftijd.

Jet Gerritse, Naomi Tramper, Barbara Verbeek en Sanne van der Werff (foto) maakten een ontroerend filmpje over een lang, teder huwelijk en omlijstten dat met toneelspel.

Publieksprijs

De publieksprijs, bepaald door de leerlingen van vwo-5, was voor het gedicht ‘Weemoedts felicitatiedienst’ van Levi Weemoedt. Het vrolijke filmpje met de grappige presentatie was van Luuk Koole, Wietse van Kooten, Marlo Neumann, Giann Sluisdom, Thom van der Starre, Nick van Treuren en Ravi Ramdoelare Tewarie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Dalton Lyceum, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »