Voorbereidingen gestart voor ijsbaan bij De Kleine Duiker

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vrijwilligers zijn vanochtend (Woensdag 30 december 2015) onder leiding van de ijsmeesters van Tennisvereniging Barendrecht aan de slag gegaan om een natuurijsbaan aan te leggen achter De Kleine Duiker. De baan van 110 bij 65 meter (ruim 7.000m²) brengt meer uitdagingen met zich mee ten opzichte van eerdere edities.

Vanochtend zijn medewerkers van Grondbedrijf Groeneboom begonnen om met graafmachines een bak te maken in het weiland waar het water in wordt gepompt. Even na het middaguur kon de tractor met pompmachine aan worden gezet om het veld onder water te zetten.

Dikker ijs

Omdat het hoogteverschil in het weiland rond de 30cm is moest er flink wat water uit de sloot worden gepompt. Een paar uur nadat de pomp aan ging stond ongeveer de helft van de geplande baan onder water. Door het hoogteverschil is het water aan één kant 30 tot 40cm diep: dit vereist strengere en langere vorst om een stevige ijsplaat te worden. Op de vroegere ijsbaan bij de hockeyvelden was een paar centimeter water op de baan voldoende.

Later zullen hekken en verlichting worden geregeld, mocht het tot een mooie ijsbaan komen (na genoeg vorst), dan zal er ook voor catering worden gezorgd. De organisatie is in ieder geval op tijd begonnen om voorbereid te zijn indien de vorst de komende tijd inzet.

Zie ook: Natuurijsbaan van ruim 7.000m² bij De Kleine Duiker zodra de vorst inzet!

Update 10 januari 2016:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »