Schaatsbaan Barendrecht, maandag 21 januari 2013

BARENDRECHT – Tot enkele jaren geleden had Barendrecht dankzij een groep vrijwilligers jaarlijks een natuurijsbaan op de oude hockeyvelden in de Oranjewijk. Deze velden hebben inmiddels plaats gemaakt voor woningen van het Amaliaplantsoen. Drie jaar geleden kwamen hier nog 10.000 mensen schaatsen.

De vrijwilligers hebben deze week een nieuw plan afgerond om een nog grotere natuurijsbaan aan de leggen bij De Kleine Duiker. Het plan ligt klaar, maar daarvoor moet het uiteraard wel eerst flink gaan vriezen. Zodra hier meer bekend over is lees je dat uiteraard op BarendrechtNU.

Natuurijsbaan

Zodra het gaat vriezen is het plan om een ijsbaan van maar liefst 110 bij 65 meter te realiseren op een veld direct achter de stallen van De Kleine Duiker. De baan is hiermee weer iets groter als die op het hockeyveld. Het plan is tot stand gekomen dankzij de vrijwilligers van de tennisvereniging, de gemeente Barendrecht en De Kleine Duiker.

Daarnaast gaan een aantal bedrijven en personen zich belangeloos inzetten om baanverlichting en hekken ter beschikking te stellen (F & L Powerrental en Recreatie park Binnenmaas) De catering en sfeerverlichting zal door Kees v.d. Heuvel worden verzorgd.

Weiland volpompen

Vrijwilligers van de Kleine Duiker zullen zodra de vrieskou van de winter in zicht is het weiland volpompen. Dit doen ze samen met Grondbedrijf  Martin Groeneboom. Deze werkzaamheden zullen worden opgestart zodra het ernaar uitziet dat er een langere periode van vorst aan komt.

Bekijk de foto’s van enkele jaren geleden: Schaatsbaan Barendrecht geopend, januari 2013

Schaatsen

De entreeprijzen zijn gelijk aan de afgelopen jaren: t/m 6 jaar gratis, van 7 t/m 14 jaar  €1 en vanaf 15 jaar € 2. Het is ook de bedoeling dat scholen elke ochtend (op afspraak) terecht kunnen vanaf 9 uur. Ook zullen er weer schaatsen en hockey sticks te huur zijn voor lage bedragen. Een groot deel van de opbrengst gaat wederom naar goede doelen die altijd iets met Barendrecht te maken hebben.

Foto: De natuurijsbaan op het oude hockeyveld in de Oranjewijk (2013)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »