ToBe Barendrecht

BARENDRECHT – Het college van B&W gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de voorzieningenrechter in Rotterdam van afgelopen maandag 21 december. De voorzieningenrechter heeft de gemeente Barendrecht in dit vonnis veroordeeld om de Stichting ToBe een bedrag te betalen van € 52.500 gezien de financiële noodsituatie van de Stichting ToBe.

De gemeente Barendrecht is tevens veroordeeld tot het betalen van de totale proceskosten: € 2.819,19.

Hoofdelijk aansprakelijk

Het college heeft het bedrag van € 52.500 vandaag (Dinsdag 22 december 2015) overgemaakt aan de stichting ToBe. Het college heeft hierbij de vijf betrokken gemeentebesturen (Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Ridderkerk) hoofdelijk aansprakelijk gesteld, zodat in de situatie dat het gerechtshof de gemeente Barendrecht in hoger beroep in het gelijk stelt, dit bedrag bij deze gemeenten zal kunnen worden teruggevorderd. Het hoger beroep zal dienen bij het gerechtshof in Den Haag.

Kort geding

De gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk hebben eind vorige week een kort geding aangespannen tegen de gemeente Barendrecht in het dossier ToBe. Zij eisten dat de gemeente Barendrecht mee zou betalen aan de acute tekorten van de stichting van december 2015. Zowel deze gemeenten als de gemeente Barendrecht hebben tot en met 2015 aan ToBe subsidie verleend voor cultuureducatie.

Vorige maand heeft de gemeenteraad van Barendrecht besloten de subsidie aan ToBe te handhaven, maar geen gemeenschapsgeld aan te wenden voor de tekorten bij ToBe.

Cultuureducatie

Voor de gemeente Barendrecht staat voorop dat we ons ook komend jaar zullen inzetten voor cultuureducatie in onze gemeente. Ze onderzoeken hoe cultuureducatie lokaal vorm kan worden gegeven. Wethouder Ingeborg Monhemius: “In de afgelopen tijd heb ik diverse gesprekken gevoerd met betrokken Barendrechters, die mij hun ideeën hebben toegelicht over de toekomst van cultuureducatie in onze gemeente. Ik waardeer deze initiatieven ten zeerste, omdat zij blijk geven van de waarde van cultuureducatie voor Barendrecht en de wijze waarop onze inwoners hierin mee willen denken en doen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »