Parkeerverbod Doormanplein op 26 april voor de rechter

BARENDRECHT – Gistermiddag (Dinsdag 16 mei 2017) behandelde de rechtbank Rotterdam het beroep van de bewonersvereniging Oude Dorpskern tegen het verkeersbesluit van de gemeente om het Doormanplein autovrij te maken. Binnen zes weken volgt een uitspraak.

Een autovrij Doormanplein maakt deel uit van de door de gemeenteraad vastgestelde Visie Doormanplein. Wethouder Dirk Vermaat: “Het is een prachtig stukje Barendrecht, dat we met een autovrij plein graag beter tot zijn recht willen laten komen. We hopen dan ook dat de diverse parkeeroplossingen die we hebben geboden om dit mogelijk te maken, voldoende zullen zijn voor de rechter. We wachten nu de uitspraak af.

Onvoldoende parkeergelegenheid

De bewonersvereniging Oude Dorpskern (met daarin een aantal omwonenden en ondernemers) vindt onder andere dat er door de gemeente onvoldoende alternatieve parkeergelegenheid wordt geboden om een autovrij Doormanplein mogelijk te maken. De rechtbank heeft op hun verzoek het verkeersbesluit van de gemeente begin mei 2016 geschorst tot de uitspraak in beroep. In de afgelopen maanden hebben beide partijen nadere stukken ingediend. Vandaag (Woensdag 17 mei 2017) zijn die tijdens de zitting behandeld.

Alternatieve parkeerplekken

Hangende het beroep is de gemeente blijven zoeken naar oplossingen die met name voor omwonenden, ondernemers en bezoekers aanvaardbaar zijn. Zo heeft de gemeente eind 2016 een overeenkomst getekend met de Protestante Gemeente Barendrecht voor de huur van 32 plaatsen bij de Bethelkerk, bedoeld voor ondernemers en hun werknemers in de oude Dorpskern.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »