Kids-Bizz uit Barendrecht tweede in landelijke korenwedstrijd Zinge Open!

BARENDRECHT – Afgelopen zondag (14 mei) stond voor de jonge vocal group Kids-Bizz uit Barendrecht geheel in het teken van de Zinge Open 2017, de landelijke Korenwedstrijd die het jaar ervoor gewonnen werd door hun grote zusjes van Harmonice.

Deelnemers werden dit jaar beoordeeld door een vakjury bestaande uit Hans Cassa (Codarts), Pepijn Lagerwey (Stichting Balk), Jai Wowor (B-Brave) en Nicholas ‘Shaker’ Singer. Kids-Bizz wist uiteindelijk de tweede plaats van het festival te behalen.

Selectie

Elk koor was vooraf geselecteerd op basis van ingezonden video- en geluidsmateriaal. Tussen de andere deelnemers herkenden Kids-Bizz kandidaten van vorig jaar, die zich met succes verder hadden ontwikkeld. In de laatste maand voorafgaand aan de wedstrijd was wekelijks meerdere malen gerepeteerd op zang bij Monica Millar en dans bij Yasmin Wilnis. Voor de styling werd de samenwerking gezocht met kledingwinkel Shoeby, die de kinderen aan wist te kleden in stoere ‘Urban Style’.

Festival

Tijd voor een Moederdagontbijt had Kids-Bizz nog net en om 9.30 uur werd verzameld voor de soundcheck. De loting bepaalde dat Kids-Bizz het festival mocht openen wat best heel eng was. Het jurycommentaar was positief en ook klonk er wat feedback waarmee de groep nog verder zou kunnen groeien. De rest van de middag ging Kids-Bizz luisteren naar de acht andere koren en zanggroepen. Al met al een spannende middag.

Tweede plaats

Het zou nog tot 17.30 uur duren voor de prijswinnaars bekend werden gemaakt in het overvolle Cascade Theater in Hendrik Ido Ambacht. En de jonge Kids-Bizzers hadden eigenlijk na al dat luisteren en kijken geen idee meer wat ze konden verwachten. Toen ze naar voren werden geroepen door Juryvoorzitter Hans Cassa voor de Tweede Prijs waren ze dan ook volledig overdonderd! Kids-Bizz werd geprezen om de bijzondere arrangementen, verzorgde presentatie, styling en de 6-stemmige zang van de jonge deelnemers. Onder luid applaus nam Kids-Bizz met hun zangcoach Monica Millar de beker en €250,= aan prijzengeld in ontvangst.

Het is de tweede opeenvolgende keer dat een jeugdzanggroep uit de zangstudio van Monica Millar en de stichting Kids-Bizz in de prijzen valt op een Balk Festival.

Fotografie: Cees van Meerten (via Kids-Bizz)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »