Scholenkampioenschappen hardlopen 2017 op Sportpark de Bongerd

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Dinsdag 16 mei 2017) vonden de Scholenkampioenschappen hardlopen plaats op Sportpark de Bongerd. Op de 400 meter baan van atletiekvereniging CAV Energie deden ruim 300 leerlingen van basisscholen in Barendrecht mee aan de hardloopwedstrijden.

CAV Energie: “Het Rabo Scholenkampioenschap was weer een fantastische happening. Alle kinderen gefeliciteerd met jullie fantastische prestaties. Rabobank IJsselmonde, bedankt voor de sponsoring van dit evenement“.

Sportieve strijd

Hoewel het motto van de organisatie is dat meedoen belangrijker is dan winnen werd er ook dit jaar weer een felle doch sportieve strijd geleverd tussen de deelnemende basisscholen uit Barendrecht. Na afloop konden organisatoren en sponsor van een zeer geslaagd evenement spreken!

De RABO Scholenkampioen kon op basis van de gefinishte jongens en meisjes bepaald worden; de winnaar werd de Dr. Schaepmanschool gevolgd door Smitshoek en De Hoeksteen. Voor alle scholieren werd er voor hun inzet niet alleen een herinneringsvaantje, maar ook wat te drinken uitgereikt door medewerkers van de Rabobank.

De prijsuitreiking door Anne-Marie Kruithof van de Rabobank en organisator Jeroen van der Have van C.A.V. Energie werd vervolgd met de traditionele wisselbokaal; dit jaar ging de bokaal naar De Hoeksteen. Deze trofee is bedoeld voor de school die verhoudingsgewijs met de meeste leerlingen deelneemt aan de RABO Scholenkampioenschappen.

Uitslag snelste scholen

 1. dr. Schaepman
 2. Smitshoek
 3. de Hoeksteen
 4. Groen van Prinsterer
 5. Het Kompas
 6. De Ark
 7. Trinoom
 8. Vrijenburg
 9. De Draaimolen
 10. Zeppelin
 11. De Driehoek


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »