Onderdoorgang A29, Harmonielaan, Barendrecht

BARENDRECHT – [Video] Er wordt al langere tijd over gesproken: het openstellen van de Harmonielaan voor het reguliere verkeer. De Harmonielaan is de onderdoorgang onder de A29 die nu alleen door bussen en hulpdiensten gebruikt mag worden.

Het is een grote wens van het college van B&W om het oostelijke en het westelijke deel van Barendrecht beter met elkaar te verbinden. Met het verwijderen van de bussluis kan dit gerealiseerd worden. In bijzondere gevallen, zoals werkzaamheden aan de Kilweg, is de bussluis tijdelijk opengesteld en dit heeft volgens de gemeente een positief effect gehad. Ook kan een extra uitvalsweg tijdens drukke momenten zorgen voor ontlasting van de huidige wegen.

Veiligheid boven alles

De gemeente gaat voor een langetermijnoplossing waarbij een veilige verkeersroute het uitgangspunt is. Ook willen ze dat de omliggende bebouwing hier zo min mogelijk overlast van heeft. De gemeente zegt om deze redenen niet te kunnen volstaan met het simpelweg weghalen van de sluis. Ze zeggen hier meer voor te moeten doen, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een extra rotonde.

Onderzoek

De afgelopen maanden is er door verkeersexperts onderzoek gedaan naar de gevolgen van het openstellen van de Harmonielaan en welke stappen de gemeente moet ondernemen. De gemeente wil deze graag delen met omwonenden van het gebied tijdens twee informatie- avonden op 29 en 30 maart.Ze zijn benieuwd hoe u tegen de plannen aankijkt en nemen u graag mee in dit proces.

Inloopavonden

Op 29 maart is de informatieavond in het Inge de Bruijnzwembad (Hamburg 200), van 17.30 – 19.00 uur. Op 30 maart is de locatie Sporthal Aksent (Bachlaan 12), ook van 17.30 – 19.00 uur. U kunt zich aanmelden met een e-mail bij Patricia Klem, p.klem [@] bar- organisatie.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »