Wegwerkzaamheden Kilweg, Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf zaterdag 28 maart  21.00 uur tot woensdag 1 april 05.00 uur wordt tussen de GROEN-rotonde in Carnisselande en de Middelweg gewerkt aan de Kilweg. Het asfalt wordt vervangen, zodat spoorvorming en wateroverlast binnenkort tot het verleden behoren. Gelijktijdig worden maatregelen genomen om de doorstroming bij de verkeerslichten op de Kilweg en Middelweg te bevorderen.

De werkzaamheden stonden eerder gepland voor begin december 2014, maar werden toen op het laatste moment uitgesteld.

Wethouder Jeroen Gebben (Verkeer) heeft zich hard gemaakt voor de aanpassing van dit drukke verkeerspunt. “De slechte afwatering en verzakkingen in het wegdek op deze drukke verkeersader zijn mij een doorn in het oog. Nu we hier aan de slag gaan, passen wij tevens de belijning op de weg aan en kunnen wij  de verkeerslichten beter op elkaar afstemmen. Door deze maatregelen zal de doorstroming aanzienlijk verbeteren. Alle weggebruikers hebben hier straks voordeel van.

Bereikbaarheid verkeer

De Kilweg is van groot belang voor de afwikkeling van het Barendrechtse verkeer en is daarom overdag begaanbaar, met uitzondering van zaterdag 28 maart en zondag 29 maart. De afsluitingen vinden plaats tussen 21:00 uur en 05:00 uur. Tijdens afsluitingen is de onderdoorgang Harmonielaan onder de A29 open voor verkeer. Met de nood- en hulpdiensten is afgesproken dat zij gebruik kunnen maken van het Kilpad.

Bereikbaarheid bedrijven

De volgende bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar: BP: Sweelincklaan en Middelweg; Shell: Carnisser Baan; Ikea: zondag 29 maart via afslag 20 A29;

Omleidingen 28  maart t/m 1 april

Verkeer naar Barendrecht A29 afslag 20 (komende uit Bergen op Zoom)

  • Via de A15 afslag 20 Dierensteinweg

Verkeer naar Barendrecht A29 afslag 20 (komende vanaf A15 en uit Rotterdam)

  • Via A15 afslag 19 Rhoon/Rotterdam Charlois – Groene Kruisweg – Portlandse Baan – Carnisser Baan.
  • Via de A15 afslag 20 Dierensteinweg

Achterzeedijk

Verkeer naar Barendrecht Carnisselande (komende vanuit centrum)*

  • Via 3e Barendrechtseweg – Achterzeedijk – Zuider Carnisseweg

Verkeer naar Barendrecht Centrum (komende uit Carnisselande)*

  • Via Zuider Carnisseweg – Achterzeedijk – 3e Barendrechtseweg

*Voor de omleidingsroutes via de Achterzeedijk geldt een hoogtebeperking voor vrachtverkeer. Hulpdiensten kunnen gebruik maken van het Kilpad.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »