Week van het Geld op Barendrechtse basisscholen (OBS De Draaimolen)

BARENDRECHT – De groepen 7 van OBS De Draaimolen hebben tijdens de Week van het Geld, die gehouden werd van 9 tot en met 13 maart 2015, een leerzaam bezoekje gebracht aan een bank in Barendrecht. De kinderen hadden in de klas de krant over de Week van het Geld al gelezen en met het bezoekje aan de bank ging al deze informatie nog meer bij hen leven.

Cash quiz

Na binnenkomst speelden we in teams een quiz waarbij flink gerekend moest worden. Daarna hebben we de kluis bezocht en vals geld onderzocht. We hebben geleerd hoe we, ook zonder lamp en vergrootglas, het geld op echtheid kunnen controleren.

Aan het einde van de leerzame ochtend kregen we een prachtig spel mee voor in de klas. Hiermee kunnen we ook in de klas nog oefeningen met geld doen in quiz-vorm.

Week van het Geld

Naast de Draaimolen werden op basisschool Het Kompas vorige week ook lessen over geld gegeven:

De Week van het geld 2015 vond plaats van 9 tot en met 13 maart. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »