Binnenland Dames 1 (Seizoen 2016/2017)

BARENDRECHT – De vrouwen van Renes/Binnenland zijn in de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Lekdetec.nl tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Na een dramatisch eerste kwart (15-2) en een ruststand van 31-20 bleef de winst met 62-51 in Bemmel. Lekdetec.nl is hiermee de enige ploeg zonder nederlaag, Renes/Binnenland volgt nu met twee verliespunten op een tweede plek. Renes/Binnenland moest het echter wel doen zonder topschutter Zera Butter die na een verkeersongeval eerder in de week voorlopig even uit de roulatie is. Gabriëlle van den Bosch maakte na een blessureperiode wel haar rentree.

De nederlaag in Bemmel kreeg al in het eerste kwart gestalte. Renes/Binnanland had het vizier niet op scherp daar waar de thuisploeg een stuk makkelijker het netje kon vinden. Een schamele 2 punten was uiteindelijk de productie zodat bij een 15-2 stand de achtervolging moest worden ingezet. Dit lukt in het tweede kwart opeens wel en bij 18-17 is het weer een wedstrijd. De thuisploeg plaats dan toch weer een “run” en kan met een 31-20 voorsprong de rust in gaan.
In het derde kwart knokt Renes/Binnenland zich weer terug tot 47-40 en in het laatste kwart zelfs tot 49-46. Dan is de koek echter op en kan de thuisploeg alsnog met 62-51 een verdiende overwinning boeken.

Scores

Scores: Christa Baccas 10 (+ 8 rebounds), Maxime Essenstam 10 (+ 5 rebounds), Randell van der Lee 9, Inez van Hulsen 9 (+ 11 rebounds), Lisa van den Adel 6, Janine Guijt 6, Gabriëlle van den Bosch 1.