- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de BarendrechtNU agenda

Treinen station Barendrecht

Actuele aankomst- en vertrektijden van de treinen op het NS station van Barendrecht. Op het treinstation van Barendrecht stoppen enkel sprinters (stoptreinen), direct opstappen op een intercity is dus niet mogelijk vanaf station Barendrecht.

Visualisatie treinverkeer station Barendrecht

In onderstaande animatie wordt het treinverkeer getoond van alle treinen die stoppen op het NS station van Barendrecht.

« Richting Rotterdam — Richting Dordrecht »

Let op: Terwijl u naar deze visualisatie kijkt kunnen de treintijden alweer zijn veranderd (bijvoorveeld door een storing of vertraging). De virtuele trein vertrekt op echte actuele tijden zoals aangegeven door de NS (API), inclusief actuele vertragingen. De fasen: 'komt station binnen', 'wacht op station', 'vertrekt' en 'vertrokken' zijn fictief.

Station Barendrecht

Station Barendrecht is een volledig overdekt spoorwegstation in Barendrecht aan de spoorlijn Breda - Rotterdam (Staatslijn I), in de Kap van Barendrecht. Aan de oostzijde is de wand geheel van glas, aan de westzijde is de bovenkant van de wand van glas, met daaronder de betonnen afscheiding van de overige vijf sporen in de kap. Het eerste station ten noorden van Barendrecht is Rotterdam Lombardijen, in zuidelijke richting is dit station Zwijndrecht.

Het oorspronkelijke station werd geopend op 1 november 1872, dit gebouw werd in 1973 vervangen door een kleiner modern gebouw. In 2001 werd het geheel nieuwe station in gebruik genomen. Op 16 juni 2007 opende Koningin Beatrix op het station de Betuweroute. Deze opening werd live op tv uitgezonden.

Via: Wikipedia, 7 september 2017