Badminton shuttles (Foto: Eelke, CC BY 2.0)

BARENDRECHT – TFS moest in eigenhuis een teleur stellende nederlaag lijden tegen de ploeg uit Amstelveen. De concurrent van Zijderveld behaalde een 3-5 overwinning, waardoor het TFS benaderde op 3 punten in de ranglijst. TFS moest het doen zonder een aantal vaste krachten, Stephan Branderhorst, Pascalle van Nielen, Elias Bracke en Jeannette van der Werff.

Deze waren om diverse redenen niet inzetbaar, Jeannette heeft nog last van haar blessure. De invallers Kimberly Cloosterman en Ruben Kweekel maakte een goede indruk, vooral Ruben wist zijn inbreng in de eredivisie op 100 % te houden.
De heren dubbel geen overtuigend naar SaberAfif en Ruben met 21-10 en 21-15. De dames dubbel ging naar van Zijderveld met 14-21 en 19-21. In de 2e game konden Kristey Latukolan en Kimberly een voorsprong opbouwen maar in de eindfase maakte ze net teveel foutjes om de game binnen te slepen.

Ruud Nagel moest het in 3 games afleggen tegen Thomas Sibbald. Ruud is duidelijk zoekende naar zijn vorm van de 1e partijen van deze competitie hij gaf een ruime voorsprong weg in de eerste game. De 2e game was een prooi voor Ruud maar de 3e game ging naar Thomas.

Sandy Bommeleyn had het moeilijk tegen Ieva Pope en kon geen vat krijgen op haar slagen, ze moest haar meerdere erkennen in Ieva met 13-21 en 15-21.
Ruben overtuigde ook dit keer in zijn single tegen Maikel Spruyt en trok de winst naar zich toe in 2 games 21-8 en 21-15. Kimberly Cloosterman ging in haar eerste eredivisie ervaring de baan op tegen Manouk Los. Door de gevarieerde slagen van Manouk trok Kimberly een het kortste eind met 15-21en 13-21.

De beide mixen werden eerkijk verdeeld, Saber en Kristey hadden geen enkele moeite met Thomas en Manouk, Elwin WU en Mirielle van Daal waren de meerdere van Ruud en Sandy zodat de stand van 3-5 op het bord verscheen.
Voor TFS staan nog twee lastige partijen op het programma tegen Duinwijck en BC Almere uit het rechter rijtje voor de eerste helft van de competitie.

A.S weekend reist de TFS naar Haarlem om zaterdag tegen BC Duinwijck de strijd aan te binden..




Video: TFS Barendrecht, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »