Lucas Faling gekwalificeerd voor het WK BMX in Zolder (België)

Lucas Faling is 8 jaar oud en fietst al vanaf zijn 6e bij FCC Barendrecht. Zijn droom is om ooit een bekende BMX-er te worden. Op zondag 7 juli heeft Lucas al mee mogen doen aan het Nationaal Kampioenschap in Erp. Hij was ijzersterk in de manches maar wist de finale net niet te behalen.

Niet alleen deelname aan het Nationaal Kampioenschap was een doel voor Lucas. Hij had de lat dit jaar iets hoger gelegd, namelijk zich kwalificeren voor het Wereld Kampioenschap (WK). Dat betekent hard trainen, techniek verbeteren, nog sterker en sneller worden. Hij heeft er hard voor geknokt, altijd uitgegaan van zijn eigen kracht en kansen gepakt waar hij ze pakken kon. En het is Lucas gelukt, hij mag meedoen met het WK.

Het Wereld Kampioenschap BMX wordt dit jaar gereden in België in de periode van 23 t/m 27 juli. Per leeftijdscategorie mogen de beste 16 BMX-ers van het land gaan strijden op het Circuit Zolder. De eerste dagen krijgen de jongeren de kans om hun BMX talent te laten zien aan de rest van de wereld, met als hoogtepunt de Elite finales. Hier strijdt de top van de BMX wereld voor die ene felbegeerde titel, wereldkampioen BMX 2019.

Woensdag 24 juli zal Lucas samen met zijn club- en landgenoten gaan strijden in Heusden-Zolder (België) tussen de beste rijders van de hele wereld. De wedstrijden zullen via livestream te volgen zijn via de website: https://www.uci.org/bmx-racing/events/uci-bmx-world-championships.

Foto door Remco Huvermann, tijdens de training op circuit Zolder. 

« | »