Gemeente en corporaties ondertekenen intentieovereenkomst voor (sociale) woningbouw De Stationstuinen

BARENDRECHT – Wethouder Arnoud Proos (Economie en Wonen) en de coalitie van corporaties zetten op maandag 30 november 2020 hun handtekeningen onder de intentieovereenkomst om de samenwerking op het gebied van (sociale) woningbouw en voorzieningen binnen De Stationstuinen in te vullen.

De coalitie bestaat uit woonstichting Patrimonium, woningcorporatie Havensteder en woningcorporatie Wooncompas.

Volkshuisvesting

Gemeente en woningcorporaties zetten zich gezamenlijk in voor het oplossen van de problematiek rondom volkshuisvesting in Barendrecht. Wethouder Arnoud Proos: “Betaalbare woningbouw is heel belangrijk. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren. Ik ben daarom blij dat onze lokale corporaties bereid zijn om flinke aantallen huurwoningen te bouwen in het stationsgebied. Een eerder mooi voorbeeld van onze samenwerking voor betaalbaar en sociaal wonen in Barendrecht, is de overname van 900 huurwoningen van Vestia. De Vestia-deal heeft ons veel tijd gekost. Aandacht vragen bij de Tweede Kamer, gesprekken met het ministerie, met de corporaties. Maar we zijn heel blij met het resultaat. De woningen gaan over naar onze lokale corporaties en blijven zo behouden voor de huursector.

Peter Manders (directeur Patrimonium Barendrecht), namens de betrokken corporaties Wooncompas, Havensteder en Patrimonium: “De Stationstuinen heeft en biedt veel kansen voor Barendrecht. Er is veel behoefte aan fijne nieuwe huurwoningen voor eigenlijk iedereen. Een flinke toevoeging van woningen is dan ook zeer welkom. Zeker op een (stations)locatie waar wonen en werken samen komt, alle voorzieningen in de buurt zijn en met de mogelijkheid om met de nieuwste inzichten duurzaam nieuwbouw te ontwikkelen in een gemeente waar het prettig wonen is. Daar gaan wij ons best voor doen met een gezamenlijke intentieverklaring en met een focus op de betaalbaarheid en duurzaamheid.”

Foto via: Gemeente BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »