Minder ruimte voor attracties: Kleinere kermis komt op 'Middenbaan zijde' van nieuwe gemeentehuisplein

BARENDRECHT – De kermis zal dit jaar, nadat deze in eerste instantie was afgelast, toch doorgaan. De beschikbare ruimte is door de opsplitsing van het gemeentehuisplein echter beperkt, hierdoor is er in vergelijking met voorgaande jaren minder ruimte voor (grote) attracties. De kermis zal op het plein aan de kant van de Middenbaan worden opgebouwd.

Gemeente Barendrecht: “De Binnenlandse Baan is de week voor de kermis afgesloten voor werkzaamheden. In overleg met de ondernemers in het centrum is besloten om de Binnenlandse Baan niet voor de kermis nóg een week af te sluiten. Dat maakt dat er minder ruimte voor de kermis is.” De gemeente geeft tevens aan dat het kermisterrein is ingedeeld in overleg met direct omwonenden: “De kermis komt op het grootste aaneengesloten stuk van het plein, aan de kant van de winkels.

Kermis voor gehandicapten

Stichting AAVB organiseerde jaarlijks een kermismiddag voor mensen met een beperking. De stichting weet sinds vorige week vanuit de media dat de kermis toch door gaat. Daarop heeft de stichting contact gezocht met de kermisexploitant om te kijken of er plek is voor de doelgroep. “Op dit moment is het nog niet duidelijk wat de mogelijkheden zijn“, zo laat de stichting weten. Zodra er ontwikkelingen zijn zal dit bekend worden gemaakt.

Foto: Archieffoto van een kermisattractie van de kermis in 2017 en een foto van het gemeentehuisplein afgelopen week (het is niet bekend of er dit jaar ruimte is voor deze specifieke attractie).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »