Comité 4 mei herdenking Barendrecht verder als stichting

BARENDRECHT – Al vele jaren verzorgt het comité 4 mei herdenking Barendrecht de officiële herdenking in de Dorpskerk en bij het verzetsmonument op het Doormanplein.

Tevens worden die dag door Burgemeester van Belzen en belangstellenden, waaronder leden van het 603 Squadron en ouders en leerlingen van de Rehobothschool bloemen gelegd bij het graf van Jack Dawson Green op de begraafplaats aan de Scheldestraat, het monument bij de voormalige Barendrechtsebrug, het monument in Smitshoek en de gedenkplaquette bij het NS Station.

Stichting 4 mei herdenking Barendrecht

Het comité is in het verleden ontstaan als onderdeel van het Oranjecomité. De laatste jaren is het meer als zelfstandig comité gaan handelen. Om de herdenking in Barendrecht voor de toekomst zeker te stellen was het noodzakelijk een rechtsvorm te vinden waarin het comité haar taken naar behoren kan uitvoeren.

Dankzij de geheel belangeloze medewerking van de Barendrechtse Notaris Jos van Spreeuwel van het gelijknamige notariskantoor, is het comité nu de Stichting 4 mei herdenking Barendrecht. Op vrijdag 16 maart jl. werden door het dagelijks bestuur van de nieuwe stichting de daarvoor noodzakelijke handtekeningen gezet.

Comité

Na het, zo onverwachte, overlijden van voorzitter Cees van der Hoek is zijn taak overgenomen door Barendrechter René Toonen. Het comité bestaat uit 7 enthousiaste leden. Zij hebben voor de herdenking van 2018 het programma rond.

Ook dit jaar bent u welkom om op 4 mei de herdenking bij te wonen. Op het programma die avond staan o.a. toespraken van Burgemeester van Belzen, Jos Vis en verschillende declamaties. De muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door Zangvereniging Cantando, organist Hans van Gelder en Harmonievereniging Barendrecht.

Foto: Notaris Jos van Spreeuwel en leden van het dagelijks bestuur bij de ondertekening op zijn kantoorBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »