19 - 27 april: Openingstijden Kermis Barendrecht 2016

BARENDRECHT – De kermis in Barendrecht van 23 tot en met 28 april 2018 gaat toch door. Vorige week was het college van B&W genoodzaakt de kermis dit jaar af te gelasten, in verband met de vertraging in de werkzaamheden aan het Binnenhof door de aanhoudende vorst.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal de kermis er dit jaar maar één week staan ipv anderhalve week. De laatste kermisdag in Barendrecht is dit jaar echter niet op Koningsdag, maar één dag later (zaterdag 28 april).

Reacties

Burgemeester Van Belzen: “Op het besluit de kermis niet door te laten gaan kregen we veel reacties van inwoners. Daaruit blijkt eens te meer hoe dit jaarlijkse evenement door onze inwoners gewaardeerd wordt. We hebben de planning van de werkzaamheden kunnen bijstellen waardoor het mogelijk is de kermis door te laten gaan. Mijn dank gaat uit naar de aannemer, de kermisexploitant en de nood- en hulpdiensten, die door snel te reageren de kermis dit jaar alsnog mogelijk maken.

Een petitie om de kermis door te laten gaan werd al 200 keer ondertekend. Ook politieke partijen lieten weten dat ze graag zouden zien dat de kermis door ging.

Vertraging valt mee

Door de extreme koude konden geplande werkzaamheden op het Onderlangs niet verder uitgevoerd worden. Ook zouden de werkzaamheden op het Binnenhof en de geplande afsluiting van de Binnenlandse Baan niet door kunnen gaan.

Inmiddels is gebleken dat de ingeschatte vertraging van een maand flink is meegevallen. De vorst heeft tot een week vertraging geleid. De geplande werkzaamheden, het aanbrengen van asfalt en de aanleg van de afwatering, worden in de komende weken uitgevoerd.

Na goed overleg met de nood- en hulpdiensten, de lokale middenstand en de vertegenwoordiger van de kermisexploitanten heeft het college besloten de kermis dit jaar wel door te kunnen laten gaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »