Foto's: Actie en plezier op de kermis (Barendrecht, 2016)

BARENDRECHT –  In verband met de vertraging in de werkzaamheden op het nieuwe gemeentehuisplein komt er dit jaar geen kermis in Barendrecht. De gemeente wil de kermis in het centrum organiseren en er is binnen het centrum geen alternatieve locatie voor handen.

Update, zie ook: Petitie en politieke partijen: Barendrechtse kermis moet (op nieuwe locatie) alsnog doorgaan

Door de aan een kermis gestelde veiligheidseisen en de capaciteit die hiervoor nodig is bij de politie en de nood- en hulpdiensten, is er geen ruimte om de kermis dit jaar op een later ander moment te laten plaatsvinden“, aldus de gemeente. Ook de feestelijke opening van het nieuwe Binnenhof is uitgesteld van 7 april naar zaterdag 12 mei.

Vrieskou

Wegens de koude weersomstandigheden kunnen de geplande werkzaamheden op het Onderlangs niet verder uitgevoerd worden. Eerder werd al duidelijk dat de werkzaamheden op het Binnenhof vertraging op zouden lopen. De geplande afsluiting van de Binnenlandse Baan van 28 februari tot en met 9 maart gaat niet door. De geplande werkzaamheden, het aanbrengen van asfalt en de aanleg van de afwatering, moeten op een later moment uitgevoerd worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »