Archieffoto: Windmolen in Rotterdam (bij de Van Brienenoordbrug) gezien vanaf de geluidswal A15 (Vaanplein) in Barendrecht

BARENDRECHT – De provincie Zuid-Holland heeft 23 locaties in de regio Rotterdam aangewezen als geschikte locatie voor windenergie. Voor de gemeente Barendrecht zijn als zoeklocaties van windturbines BT-oost en Vaanplein opgenomen. De inloopavond van de provincie op donderdag 30 maart duurt van 19.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden in het Hotel Van der Valk aan de Krommeweg 1 in Ridderkerk.

De provincie informeert u tijdens de inloopavond over het onderzoek naar de locaties voor windenergie en de mogelijkheid op de plannen te reageren. De windturbines in de gemeente Binnenmaas vallen buiten de plannen van de provincie. Mocht u hier uw mening over willen geven, dan kan dat tijdens een interactieve avond die de gemeente in het gemeentehuis organiseert op 3 april.

Windturbines

Alle zoeklocaties zijn opgenomen in de zogeheten ontwerp Visie Ruimte en Mobiliteit (VRM). Dit geeft geen rechtstreeks bouwrecht voor één of meerdere windturbines. Van 17 maart tot en met 17 april kunt u reageren op de plannen van de provincie. De gemeente Barendrecht zal een zienswijze indienen tegen het ontwerp van de VRM: “We onderschrijven duurzame energie, maar beschouwen het ontwikkelen van windturbines op de gekozen zoeklocaties als zeer moeilijk.

Besluit en realisatie

Provinciale Staten besluiten in het najaar van 2017 definitief over de op te nemen locaties voor windenergie in de regio Rotterdam. Dit doen zij mede op basis van de ingediende zienswijzen. Met de definitieve vaststelling van locaties maakt de provincie plaatsing van de windmolens planologisch mogelijk. Gemeenten moeten dan hun bestemmingsplannen hierop aanpassen, zodat initiatiefnemers verder aan de slag kunnen met hun plannen voor realisatie van windmolens. Mogelijk realiseert de provincie uiterlijk in 2020 windenergie op de aangewezen locaties.

U kunt contact opnemen met provincie Zuid-Holland op telefoon 0704416611 of uw vragen stellen via e-mail windenergie@pzh.nl. Voor algemene informatie over windenergie in de provincie Zuid-Holland kunt u kijken op zuid-holland.nl/windenergie.

Foto: Windturbine in Rotterdam (bij de Van Brienenoordbrug) gezien vanaf de geluidswal A15 (Vaanplein) in Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »