Kunstenaars Kunstexpress en groep 8 leerlingen werken samen aan kunstproject

BARENDRECHT – [Foto’s] CBS Smitshoek is dit schooljaar gestart met een actievere manier van vormgeven aan burgerschap. Ze doen dit samen met Stichting Present. Deze stichting zet zich belangeloos in om een ander een geluksmoment te bezorgen zonder dat daar iets voor terug wordt verwacht.

De groepen 8 van CBS Smitshoek hebben samen met de KunstExpress van Stichting Humanitas een project gedaan. Wekenlang keken de leerlingen van groep 8A uit naar deze middag. Ook de kunstenaars en hun begeleiders hadden er zin in!

Samenwerking

Bij de Kunstexpress werkt een groep kunstenaars met een verstandelijke beperking. “Zij maken de mooiste kunstwerken. Voor ons een eer om daar een bijdrage aan te mogen leveren.“, aldus de school. Vandaag (Donderdag 23 maart 2017) was het tijd om samen in actie te komen. De aftrap was voor groep 8A.

Kinderen maakten kennis met de kunstenaars, hebben samen gewerkt aan de schilderijen en hebben ontdekt hoe mensen met een verstandelijke beperking in veel dingen helemaal niet anders hoeven te zijn dan zijzelf. Er ontstonden mooie gesprekken tijdens het schilderen. De geschilderde doeken worden aan het eind van het schooljaar aangeboden tijdens een kunstveiling.

In december heeft er al een ontmoeting van de leerlingen en de kunstenaars plaatsgevonden bij Humanitas aan het Middeldijkerplein. Ze hebben toen alvast een rondleiding gekregen door het atelier en de winkel.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »