Humanitas opent nieuwe locatie Kunstexpress op het Middeldijkerplein

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gistermiddag (Donderdag 25 augustus 2016) is de nieuwe locatie van de Kunstexpress geopend aan het Middeldijkerplein 150. De Kunstexpress is onderdeel van Humanitas DMH en biedt ruimte en begeleiding aan kunstenaars met een beperking.

Op deze nieuwe locatie is er ruimte voor 16 kunstenaars. Dit was nodig omdat de groep aan de Bachlaan (Aksent) te groot werd voor de ruimte die daar beschikbaar was. Op de nieuwe locatie wordt kunst gemaakt, geëxposeerd en verkocht.

Opening

Onder een stralende zon werd gistermiddag (Donderdag 25 augustus 2016) de Kunstexpress geopend op het eveneens recent geopende terras van Humanitas Inclusief. De nieuwe locatie geeft nog beter de mogelijkheid om de kunstwerken aan het publiek te laten zien. De nieuwe ruimte is van buiten goed te bekijken omdat er over de hele lengte ramen zijn. Hier zijn de kunstwerken dan ook direct zichtbaar.

Bij de officiële opening ontvingen de kunstenaars direct een toepasselijk cadeau: nieuwe schorten met het Humanitas Kunstexpress logo erop.

Kunstenaars

De kunstenaars hebben talent en passie voor kunst. Ze maken kunst die geschikt is voor exposities, uitleen of verkoop. Ook werken de kunstenaars in opdracht van particulieren, bedrijven en gemeenten. Om de verbinding te maken met winkelcentrum Carnisse Veste worden hier ook kunstwerken tentoon gesteld: een leeg winkelpand zal worden gebruikt om de kunstwerken aan het publiek te tonen.

Het nieuwe atelier bevindt zich op het Middeldijkerplein 150 in Carnisselande, Barendrecht en is gelegen naast de winkel “Inclusief” en het terras.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »