G-Voetbaltoernooi 2013 op sportpark de Bongerd in Barendrecht

BARENDRECHT – [Fotoalbums + video] Vandaag (Woensdag 31 juli 2013) vond de eenentwintigste editie van het jaarlijkse G-Voetbaltoernooi plaats op sportpark de Bongerd. Het toernooi is speciaal voor mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Het toernooi duurde van tien uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags. Gedurende de dag speelde de teams in tenues van teams uit het betaald voetbal (zie complete lijst met deelnemende teams onder dit artikel).

Bekijk hier de foto’s van de G-Voetbaldag 2014 in Barendrecht

De teams werden gecoacht door bekende trainers van professionele clubs. Onder andere Frank de Boer, Alex Pastoor, Jurgen Streppel en Ron Jans namen een team onder hun hoede. In totaal deden er 400 deelnemers mee aan het toernooi. Het voetbaltoernooi werd georganiseerd door Coaches Betaald Voetbal, Belangenorganisatie Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV), BVV Barendrecht, ING, de KNVB en Fonds Gehandicaptensport.

De dag startte met een presentatie van alle teams, hier konden de spelers kennis maken met elkaar en het publiek. De mascottes van de deelnemende teams waren ook in levenden lijve aanwezig op het evenement. Na een fotomoment konden de deelnemers aan de slag: voetballen. De wedstrijden werden geleid door scheidsrechters die ook de Eredivisie en Jupiler League wedstrijden fluiten. “Sportiviteit, plezier, respect en gelijkwaardigheid staan hoog in het vaandel tijdens het G-voetbaltoernooi“, aldus het Fonds Gehandicaptensport. Aan het eind van het toernooi was er uiteraard een winnend team na een finale met strafschoppen, maar uiteindelijk waren aan het eind van de dag alle deelnemers van dit toernooi winnaars. De medailles werden uitgereikt door Louis van Gaal, de huidige bondscoach van het Nederlands elftal.

Fotoalbums

De fotoalbums worden komenden uren toegevoegd.

De deelnemende teams: PSV, BVV Barendrecht, Excelsior, FC Eindhoven, Go Ahead Eagles, Telstar, Fortuna Sittard, v.v. Katwijk, FC Oss, Jong Oranje, FC Dordrecht, SC Heerenveen, FC Emmen, Heracles Almelo, VVV-Venlo, Helmond Sport, Willem II, Feyenoord, RKC Waalwijk, SC Cambuur, Ajax, Almere City FC, FC Den Bosch en Achilles ‘29.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »