Kampioenschap ontglipt waterpoloërs van ZPB DG1

BARENDRECHT – De jongens en meiden van ZPB H&L Productions DG1 leverden een knappe prestatie in de wedstrijd tegen De Zijl. Door een tegendoelpunt in de laatste minuten ontglipte het kampioenschap en directe plaatsing voor het NK. In de kwalificatiewedstrijden voor het NK volgt een nieuwe kans voor ZPB DG1.

Zaterdag vond de spannendste wedstrijd van het seizoen van ZPB DG1 plaats. De jongens en meiden (11-13 jaar), tweede in de competentie, namen het op tegen de nummer 1 De Zijl DG1 uit Leiden. De enige tegenstander in de competitie waar eerder van werd verloren. Om nog kampioen te kunnen worden moesten ze dus winnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het een mooie, maar spannende wedstrijd. ZPB DG1 had meer balbezit, maar wist de kansen niet te benutten. Mede door een sterke keepster bij De Zijl. Zeer knap was dat ZPB het team van De Zijl weinig mogelijkheden gaf om bij het doel van ZPB te komen. Enkele doelpogingen werden door de keepsters gekeerd. Ondanks de spanning speelden de jongens en meiden van ZPB fair spel, waar de tegenstander zes uitsluitingen kreeg.

Met nog anderhalve minuut op de klok wist De Zijl een gaatje in de verdediging te benutten waaruit het enige doelpunt viel. Eindstand 0-1.

Met opgeheven hoofd kan ZPB DG1 terugkijken op de wedstrijd, maar helaas geen kampioenschap en geen directe plaatsing voor het NK. Als ZPB DG1 haar tweede plaats in de competitie behoudt, is er nog een kans in de kwalificatiewedstrijden voor het NK in mei.