Programma Koningsdag Barendrecht 2017: Vrijmarkten, kermis, muziek, activiteiten en meer!

BARENDRECHT – Op Koningsdag zijn in Barendrecht op diverse plekken activiteiten georganiseerd. In onderstaand overzicht zijn activiteiten opgenomen in o.a. het centrum, de Oude Dorpskern/Doormanplein, bij vv Smitshoek en in winkelcentrum Carnisse Veste.

Centrum / Dorpskern

De kermis van Barendrecht op het gemeentehuisplein (Binnenhof, Barendrecht) gaat om 10:00 uur open. De attracties zijn tot 23:00 uur ‘s avonds te bezoeken, daarna begint direct de afbouw van de kermis.

Om 9 uur ‘s ochtends gaat Koningsdag in Barendrecht traditiegetrouw van start met de aubade (video). Deze zal plaatsvinden in de Dorpskerk, toegang is vrij, maar vol is vol. Gedecoreerden krijgen voorrang voor een zitplekje in de kerk. Tijdens de opening van Koningsdag zal de Nederlandse vlag worden gehesen voor de kerk.

Vanaf 10:00 uur gaan zowel de kinderactiviteiten als de Oranje braderie (110 kramen) en kinderkleedjesmarkt (100 kleedjes) van start op en rond de Dorpskerk in de Oude Dorpskern. Voor de kinderen zijn er tussen 10:00 en 17:00 uur diverse activiteiten: Het Mini kinderplein bestaat uit diverse gratis activiteiten, zo is er de mogelijkheid om geschminkt te worden, is er een ballonvouwer, zal SJAAK piraat zijn spannende show uitvoeren en kan er lekker gesprongen worden op het springkussen.

Rondom het Mini kinderplein zijn er voor de wachtende ouder(s) diverse versnaperingen verkrijgbaar in de vorm van kipsaté, broodjes hamburger, schepijs, limonade en staat onze koffie tuk tuk paraat voor een heerlijke kop koffie of thee.

Op de parkeerplaats van de Bethelkerk heeft de Harmonievereniging een programma samengesteld waar Funkyfeet, de Harm’s huisband, Slagwerkgroep Adrumaline en Bigband Barendrecht verschillende optredens zullen verzorgen. TessDance Barendrecht is eveneens van de partij en zal tussen het publiek aan het begin van de Dorpsstraat het mini kinderplein openen door middel van een optreden. Vanaf 10.00uur gaan zowel de kinderactiviteiten als de Oranje braderie van start.

Mocht u nog niet uitgesnuffeld zijn kunt u nabij de ingang van de Ontmoeting (Dorpskerk) nog even lekker rondkijken bij de Snuffelmarkt.

Op de Middenbaan is dit jaar weer een kinderkleedjesmarkt. Een aantal winkeliers heeft ook aangekondigd zelf met een kraam in de winkelstraat te staan.

Tijdens Koningsdag is de Historische Vereniging aan de Dorpsstraat 150 – 150a van 10 tot 16 uur geopend voor publiek. Het museum van D’ Ouwe School is deze dag in een feestelijke ‘koninklijke sfeer’ ingericht. Vitrines met diverse historische geschenken, uitgedeeld na aubades van vroeger en op scholen.

Doormanplein

Vanaf 12.00uur openen ook de deuren van het Horecaplein waar de gevestigde horeca van zich laat horen, Diggels, den Pimpelaer en de Uitspanning maken er traditioneel een groot feest van en trekken vele bezoekers die onder genot van een drankje de verjaardag van onze Koning zullen vieren.

Op het Doormanplein zijn ook na de ochtend/middagactiviteiten nog Koningsdag festiviteiten bij de horeca. Tot 22:00 uur kan je feestvieren op het Doormanplein (horecaplein), daarna kun je bij de diverse horecagelegenheden binnen verder feesten.

Smitshoek

Bij VV Smitshoek beginnen om 14:00 uur de kinderspelen. De spellen duren tot 17:00 uur en zijn bedoeld voor kindere van 4 t/m 15 jaar. Deelname kost €4,- per kind. Vanaf 17:00 uur is er live muziek bij VV Smitshoek met Full Flavour.

Carnisse Veste

In winkelcentrum Carnisse Veste is ook een kleedjesmarkt. De kleedjesmarkt zal plaatsvinden van 10:00 tot 17:00 uur op de eerste verdieping van het winkelcentrum en op het pleintje beneden. Kom gezellig langs!

Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »