Donny (10) ging langs de deuren om geld op te halen voor De Kleine Duiker

BARENDRECHT – De tienjarige Donny uit Barendrecht is vorige week langs de deuren gegaan in de wijk Nieuweland om geld op te halen voor De Kleine Duiker. Het hoofdgebouw van De Kleine Duiker ging 2 weken geleden in vlammen op, een geliefde plek voor Donny. Hij heeft daar niet alleen een eigen paard staan, maar is er ook regelmatig te vinden om boer Richard te helpen bij allerlei taken. Hij voelde zich zo beroerd na de brand en vond het zo zielig voor de dieren, dat hij in actie kwam.

Samen met zijn moeder is Donny 9 dagen lang langs de deuren gegaan om inwoners om donaties te vragen voor De Kleine Duiker. En dat bleek een succes, want vrijwel iedereen had iets over voor De Kleine Duiker. Had iemand al gedoneerd? Geen probleem, Donny maakte direct duidelijk dat een tweede keer doneren geen enkel probleem was.

Overhandiging

Na ruim een week collecteren was er €457,- opgehaald en was het tijd om het geld te overhandigen aan De Kleine Duiker. Dat gebeurde afgelopen vrijdag door Donny zelf aan boer Richard van De Kleine Duiker, maar vlak voordat de overhandiging plaatsvond moest de boer samen met Donny -die zelf ook boer wil worden- nog even in actie komen: Een bezoeker meldde bij de boer dat een lammetje in het water terecht was gekomen en er niet meer uit kwam. Donny trok een sprintje richting het lammetje en trok deze op de droge, waarna de boer verder zorg heeft gedragen voor het verzorgen en opwarmen van het lammetje. Nadat het schaapje weer op het droge was, kon Donny dan eindelijk de doos met geld overhandigen en kreeg hij verzekerd van de boer en de penningmeester dat het geld goed gebruikt zal worden.

Kleine Duiker

In de afgelopen 2 weken is er ook volop gebruik gemaakt van de online doneeractie van De Kleine Duiker. Inmiddels is er ruim €38.600 opgehaald door bijna 1300 donateurs. De Kleine Duiker is sinds dinsdag 23 april weer open voor publiek, maar heeft nog geen elektriciteit op het terrein, daar wordt nog aan gewerkt. Over ongeveer 2 weken wordt er begonnen met het afvoeren van het achtergebleven puin van het hoofdgebouw. Op het terrein staat inmiddels wel een tijdelijk gebouwtje en een foodtruck waar weer broodjes, koffie en cake kan worden verkocht.

Voorzitter Kees Silvis hoopt dat er over anderhalf jaar een nieuw hoofdgebouw staat, maar de focus voor nu ligt op het realiseren van een tijdelijke horecavoorziening.

Afgelopen week ontving De Kleine Duiker nog diverse andere donaties:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »