Nieuwbouw plan 'De Kruidenmeester': 24 luxe appartementen aan de Kruidentuin

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteren (Woensdag 27 september 2017) zijn tijdens een informatieavond de plannen bekend gemaakt voor de bouw van 24 luxe appartementen aan de Kruidentuin. Novaform Vastgoedontwikkelaars is op dit moment nog in overleg met de huidige eigenaars van De Kruidentuin 2, de gemeente en direct betrokkenen. Het huidig ontwerp betreft een concept ontwerp van de architect en is nog niet definitief.

Tijdens de informatieavond heeft de ontwikkelaar de plannen voor gebouw ‘De Kruidenmeester’ toegelicht aan omwonenden. “De avond was goed bezocht en op een kritische noot na, was de stemming bijzonder positief. Veel buurtgenoten zien zichzelf er wel wonen“, aldus Niels van Ginkel van Novaform. De verkoop is nog niet begonnen, deze staat gepland voor april 2018.

Appartementen

Op de locatie Kruidentuin 2 (voormalig centrum Jeugd en Gezin, CJG) hoopt de ontwikkelaar eind 2018 de eerste paal te kunnen slaan van het 4 verdiepingen hoge appartementencomplex. Prijzen zullen beginnen vanaf ongeveer €350.000. De vierde etage, de penthouse verdieping, zal 3 appartementen bevatten van 150 tot 195 m².

Onder het gebouw komt een half ondergrondse parkeergarage met 36 plaatsen. Aan de achterzijde van het gebouw zullen nog een aantal (bezoekers)parkeerplaatsen worden aangelegd. De ingang van de parkeergarage zit aan de kant van de Kruidentuin. De voorzijde heeft uitzicht op de Binnenlandse Baan en fontein langs de Rozemarijnsingel

Het is de bedoeling dat het appartementencomplex in een groene omgeving opgaat. Zo zal het (groen op het) terrein rond het complex opgehoogd worden zodat het gebouw hierin opgaat.

Woningaanbod

Het concept ontwerp van de architect omvat op dit moment het volgende woningaanbod:

  • Een gebouw met lift, 4 woonlagen en een parkeergarage.
  • Een halfverdiepte ondergelegen parkeergarage met  stallingsplaatsen en bergingen voor de eigenaren van de appartementen
  • Zeven 3-en 4 kamerappartementen met extra groot balkon op de eerste woonlaag. Woonoppervlaktes vanaf ca 110 t/m ca 140 m2.
  • Zeven 3- en 4 kamerappartementen met ruim balkon op de tweede en derde woonlaag. Woonoppervlaktes vanaf ca 110    t/m ca 140 m2.
  • 3 riante appartementen met dakterras op de vierde woonlaag. Woonoppervlaktes vanaf ca 150 t/m ca 195 m2Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »