Wethouder: Aanvullend parkeeronderzoek in centrum, gevoel van 'onjuistheid' wegnemen

BARENDRECHT – Wethouder Vermaat heeft een extra parkeeronderzoek in het centrum van Barendrecht aangekondigd. De lokale VVD fractie en Bewonersvereniging Oude Dorpskern hadden vraagtekens gezet bij het onderzoek omdat er tegelijkertijd werkzaamheden gaande waren in de Dorpsstraat.

In juni oordeelde de rechtbank over een eerder verkeersbesluit voor een autovrij Doormanplein, er bleek onvoldoende onderzoek te zijn gedaan naar de parkeerdruk in het centrum. Het college besloot daarom recent om een nieuw, uitgebreider parkeeronderzoek uit te laten voeren.

Vertrouwen in onderzoek

Hoewel de wethouder zegt te vertrouwen op het huidige onderzoek, waren de vragen toch aanleiding om na te denken over aanvullend onderzoek. “Dit is zinvol als daarmee het gevoel van een ‘onvolledigheid of onjuistheid’ kan worden weggenomen.“, aldus wethouder Vermaat. Er is daarom besloten om een aanvullend parkeeronderzoek uit te voeren in de periode april – mei 2018.

Voordelen

Binnenkort starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het gemeentehuisplein. Deze zijn naar verwachting in april 2018 afgerond. “Een parkeeronderzoek uitvoeren na de afronding van de werken in de Dorpsstraat en rondom het gemeentehuis kent voordelen“, aldus de wethouder. Zo zullen de resultaten van het huidige onderzoek nog steeds direct beschikbaar zijn, geeft een extra onderzoek meer vergelijkingsmateriaal en zal er geen discussie meer (nodig) zijn over de compleetheid van het parkeeronderzoek, zo stelt de wethouder.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »