Doormanplein niet autovrij op eerste officiële autovrije dag

BARENDRECHT – [Foto’s] De gemeente heeft het Doormanplein vanaf vandaag (Vrijdag 1 april 2016) officieel een voetgangersgebied gemaakt. Hierdoor is het niet meer toegestaan om te parkeren op het plein. Er zou echter ook zijn aangegeven door de gemeente dat er de komende maand nog geen bekeuringen worden geschreven. Dit is mogelijk een reden voor diverse mensen om hun auto gewoon te blijven parkeren op het plein.

De Bewonersvereniging Oude Dorpskern Barendrecht eist ondertussen nog steeds van de gemeente dat het autovrije Doormanplein wordt uitgesteld totdat alle gerechtelijke procedures zijn doorlopen. Ondernemers en omwonenden zijn vanwege het besluit inmiddels naar de rechter gestapt. De wethouder liet toentertijd echter al weten het plan toch door te zetten voor ingang op 1 april.

Borden: Parkeerzone en voetgangersgebied

Gisteravond werden de palen al geplaatst in de Oude Dorpskern en vanochtend (Vrijdag 1 april 2016) werden hier de verkeersborden aan opgehangen: het deel van de Dorpsstaat bij het Doormanplein en het weggetje naar de Dorpskerk zijn nu een parkeerzone. Het is hier verplicht om te parkeren in de blauwe vakken en een parkeerkaart te gebruiken om maximaal 2 uur te parkeren.

‘Kinderen lossen’

Parkeren op het Doormanplein is sinds vandaag (Vrijdag 1 april 2016) officieel niet langer toegestaan, dit gebied is nu een voetgangersgebied. Er mag alleen tussen 8:00 uur en 12:00 uur worden geladen en gelost. Op de vraag of het afzetten van kinderen bij de kinderopvang onder ‘lossen’ valt kan BarendrechtNU geen antwoord geven, maar ook dit werd vandaag (Vrijdag 1 april 2016) nog volop gedaan op het Doormanplein. Behalve laden en lossen kunnen bewoners een ontheffing aanvragen om over het plein te mogen rijden zodat ze bij hun eigen garage kunnen (kosten volgens bewoners: €94 per jaar).

Piekmomenten

Leden van de bewonersvereniging voorzien grote problemen tijdens de piekmomenten. Zo stond het Doormanplein, de Oude Haven en het gemeentehuisplein gisteravond (Donderdag 31 maart 2016) al zo goed als vol. Wie voorheen op het Doormanplein parkeerde en nu geen ander plekje in de nieuwe blauwe zone kan vinden wordt geacht te parkeren op het Binnenhof (bij het gemeentehuis). Vandaag (Vrijdag 1 april 2016) was parkeren op het gemeentehuisplein echter niet mogelijk vanwege de wekelijkse markt en binnenkort staat hier anderhalve week de kermis. Het is voor de bewoners niet duidelijk hoe de gemeente deze druk wil opvangen. Op het Doormanplein konden zo’n 22 auto’s worden geparkeerd die nu dus een plekje elders moeten zoeken.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »