Parkeerverbod Doormanplein op 26 april voor de rechter

BARENDRECHT – De gemeente heeft bekend gemaakt dat het Doormanplein voorlopig niet autovrij zal worden gemaakt. De plannen werden eerder al meermaals uitgesteld.

Deze week heeft de rechtbank van Rotterdam de inwoners en ondernemers, die beroep aantekenden tegen het verkeersbesluit van gemeente Barendrecht, in het gelijk gesteld. Daarnaast heeft de rechtbank de beslissing op de bezwaren van de omwonenden en ondernemers vernietigd“, aldus de gemeente.

Teleurgesteld

Wethouder Dirk Vermaat is teleurgesteld: “Wij gaan ons nu allereerst verdiepen in de uitspraak en ons beraden op het vervolg. We willen nog steeds de uitstraling van het historische centrum van Barendrecht verbeteren en de oude dorpskern, een prachtig stukje Barendrecht, beter tot zijn recht laten komen.

Bethelkerk

De 32 extra parkeerplekken bij de Bethelkerk blijven gehandhaafd. “Zo hopen we dat we toch ondernemers en werknemers van de bedrijven rond het Doormanplein kunnen verleiden niet op het Doormanplein te parkeren”, aldus de wethouder. Het gaat in totaal om twee parkeerterreinen: 16 plekken aan de Kerkwegzijde en 16 plekken aan de zijde van de Barendrechtseweg. Het parkeerterrein is op zondagochtend tot 12:00 uur en bij enkele incidentele gebeurtenissen niet beschikbaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »