"Welkom in De Huiskamer!": Informatiepunt voor inwoners over de centrumplannen

BARENDRECHT – Vanaf vanochtend (Vrijdag 29 september 2017) kan iedereen die meer wil weten over de ontwikkelingen in het centrum terecht in ‘De Huiskamer‘. De Huiskamer is geopend op woensdag en vrijdag. Op vrijdagochtend is wethouder Dirk Vermaat ook aanwezig. Het ‘pop-up’ informatiecentrum bevindt zich aan het Onderlangs 11.

Wethouder Vermaat verrichte vanochtend, samen met de jongste bezoekster, de opening van ‘De Huiskamer’. Hij hoopt het informatiepunt ook weer snel te kunnen sluiten, “want dat betekent dat alle plannen zijn uitgevoerd“, aldus de wethouder.

Laagdrempelig

De inrichting van De Huiskamer komt van ‘Opnieuw&Co’. Dirk Vermaat: “Hiermee kiezen we bewust voor een duurzaam tijdelijk concept met de sfeer van een huiskamer. Een plek waar bezoekers hopelijk graag even binnenlopen. En natuurlijk voor een locatie midden in het centrum; de plek waar het om gaat.” De Huiskamer wordt ook gebruikt als locatie voor kleine informatiebijeenkomsten of overleg met partners.

De openingstijden:

  • Woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur (wethouder Vermaat aanwezig tussen 10.00 en 11.00 uur)

Centrumaanpak

Met de Centrumaanpak wil de gemeente van het centrum een plek maken waar het goed ondernemen, fijn winkelen en prettig wonen is: “Wij moedigen ondernemers en eigenaren van vastgoed aan een bijdrage te leveren en pakken zelf de komende jaren de buitenruimte aan. Daarnaast is het belangrijk dat het tekort aan levensloopbestendige woningen in het centrum wordt verminderd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »