Nieuwe rotonde Henry Dunantlaan officieel geopend

BARENDRECHT – [Foto’s] Een week eerder dan gepland is vanmiddag (Maandag 15 augustus 2016) de nieuwe rotonde aan de Henry Dunantlaan officieel geopend. De eer om het (bouw)lintje door te knippen was weggelegd voor Jan Dijker, verkeerskundige bij de gemeente Barendrecht en al jaren werkzaam voor het rotonde project in Barendrecht.

In 2004 werd de rotonde aan de Henry Dunantlaan opgenomen in het veiligheidsplan. In 2009 werd het plan hier vanwege financiële redenen uitgehaald, maar het plan voor een rotonde bleef op de plank liggen. Net als de kruising Middeldijk/Leedeweg kreeg de Henry Dunantlaan eindelijk ook een rotonde. Deze twee rotondes zorgen er samen voor dat ‘alles wat een rotonde moest zijn, nu een rotonde is‘ op de rondweg van Barendrecht. Namens de gemeente gaf René Blondé, projectmanager openstelling onderdoorgang A29, aan zeer tevreden te zijn met het resultaat.

Rotonde

De rotonde is vandaag (Maandag 15 augustus 2016) officieel geopend en daarmee weer bereikbaar voor autoverkeer. Hoewel het lintje om 17:00 uur werd doorgeknipt moest de daadwerkelijke opening nog even op zich laten wachten, een aantal markeringen op het asfalt moesten iets langer dan gepland uitharden. Tussen 17:30 en 18:30 werd de weg gefaseerd geopend voor het autoverkeer. Omrijden is hierdoor niet meer nodig.

De (opruim)werkzaamheden aan o.a. het voetpad zullen de komende dagen nog doorgaan. Ook zal de rotonde op termijn worden gevuld met bomen en groen, vergelijkbaar met de rotonde Bijdorp.

Harmonielaan

De aanleg van de rotonde is onderdeel van een groter plan om de onderdoorgang A29 (Harmonielaan) open te stellen. Met het openen van deze rotonde komt fase 1 (van de 4) daarmee op zijn einde. Het komende jaar zullen er nog diverse (grote) werkzaamheden plaatsvinden om de bussluis van de Harmonielaan (naar verwachting) in november 2017 te kunnen openen.

Bushaltes

Tussen de nieuwe rotonde en de 1e Barendrechtseweg zijn twee havens aangelegd voor bussen. De nieuwe haltes zullen vanaf december 2016 in gebruik worden genomen. De bus zal de komende tijd nog de route via de Henry Dunantlaan – Boerhaavelaan – Dorpsstraat rijden. Bij de havens zullen de komende tijd nog bushokjes worden geplaatst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »