Festival CultuurLocaal: Optredens en workshops drama en muziek

BARENDRECHT – Medio januari 2016 heeft CultuurLocaal de muzieklessen in Barendrecht van het failliete ToBe overgenomen en voortgezet. In zijn eerste volledige lesjaar 2016-2017 heeft CultuurLocaal ambitieuze plannen om de activiteiten uit te breiden en te vernieuwen. Als speerpunt voor deze plannen is Carnisselande gekozen.

In de tijd van ToBe is al vaker geprobeerd om in Carnisselande muzieklessen aan te bieden,” aldus Hanneke Meijer, dwarsfluitdocente en nieuwe coördinator voor Carnisselande. “Door het ontbreken van een goede eigen locatie in de wijk is er helaas nooit een goede voorziening voor muziekonderwijs gekomen. En dat terwijl er zoveel mensen wonen en ook veel kinderen zijn voor wie cultuuronderwijs een belangrijk onderdeel zou moeten zijn van hun ontwikkeling. Zij moeten nu voor muzieklessen helemaal naar De Baerne in het “oude” Barendrecht. Dat is jammer.

Nieuwe locatie

Voor de zomervakantie is daarom contact gezocht met kinderopvangorganisatie Kibeo. Het bleek dat Kibeo graag meer culturele activiteiten in hun opvanglocaties wilden aanbieden. Na constructief overleg met regiomanager Marleen Noordijk en locatiemanager Debbie van der Laan heeft CultuurLocaal voor het nieuwe seizoen twee lokalen gehuurd in de Kibeo-vestiging aan de Riederhof. “Daar kunnen we echt onze eigen plek van maken, zodat we zichtbaar zijn voor de mensen die langskomen”, zegt Hanneke Meijer.

Muzieklessen

Om een goede start te maken worden in de eerste schoolweken proeflessen gegeven op de scholen en kinderopvanglocaties in Carnisselande. Daarbij wordt gebruik gemaakt van nieuwe producten, zoals het door CultuurLocaal zelf ontwikkelde OEKS! (een muziekverhaal voor kinderen tot vier jaar waarbij ze kennis maken met allerlei instrumenten). “Het is belangrijk om vormen te vinden die kinderen van nu aanspreken. Daarom zijn we actief op zoek naar nieuwe lesvormen en manieren om kinderen te interesseren voor muziek.” licht Hanneke toe. Bijzonder is ook de samenwerking met Tessa Vugts, die voor CultuurLocaal lessen in improvisatietheater gaat verzorgen.

CultuurLocaal

Het doel van CultuurLocaal is om in eerste instantie Instrumentklassen en Kleuter- en Peuterlessen te kunnen samenstellen. Vandaar uit kunnen kinderen doorstromen naar de reguliere muzieklessen. Natuurlijk beginnen ook in De Baerne volgende week de reguliere muzieklessen weer. Leerlingen en docenten zijn er klaar voor!

Wie belangstelling heeft voor de lessen van CultuurLocaal in Carnisselande of in De Baerne kan voor informatie of inschrijving contact opnemen via info [@] cultuurlocaal.nl. Op de website cultuurlocaal.nl is ook informatie te vinden.

Foto: Festival CultuurLocaal: Optredens en workshops drama en muziekBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »