Windmolen

BARENDRECHT – De Stichting Wind van Voren stuurde een ingezonden bericht in over de informatieavond die de provincie vorige week woensdag organiseerde op het gemeentehuis van Barendrecht. De provincie wilde hiermee inwoners de gelegenheid geven om tijdens spreekuren vragen te stellen over het proces, de inhoud van het startdocument en het indienen van een zienswijze.

De stichting is echter van mening dat er geen draagvlak is voor windmolens (in Barendrecht) en dat de plannen zo snel mogelijk van tafel moeten worden geveegd:


Windturbines: Plat walsen geeft geen draagvlak

De provincie was vorige week op het Barendrechts gemeentehuis. Naar eigen zeggen om bewoners uit te leggen hoe het zit met de inspraak op de plannen voor windturbines. Zo’n 200 mensen namen de moeite er naartoe te komen.

De avond viel de meesten vies tegen. Een soort braderie, waar je werd dood gegooid met ingewikkeld verpakte, technische informatie in moeilijke vaktaal. Bewoners konden er hun mening nauwelijks kwijt. Verantwoordelijk provinciebestuurders waren niet te bekennen. Het leek een verplicht nummer, omdat de ,,procedures’’ dit nou eenmaal voorschrijven.

Als er iets duidelijk werd, is het dat er onder Barendrechters zeer grote argwaan is tegen de plannen. Van ,,draagvlak’’ is bitter weinig te bespeuren. Zelfs de meest fervente voorstanders van windturbines hebben altijd beweerd, dat je er dan niet aan moet beginnen.

Het sterkt stichting Wind van Voren (WvV) in de overtuiging dat wij, als inwoners van Barendrecht, moeten blijven doorgaan met ons protest. Afgelopen tijd kon u ons aantreffen in winkelcentra en op markten om steun te vragen voor onze bezwaren. Tot 15 december kunnen bewoners hun mening kwijt bij de provincie. Op onze website staat hoe dit moet.

Het is zeer belangrijk hiervan gebruik te maken en ook daarna te blijven benadrukken dat er geen steun is voor de plannen. Want de provincie dreigt door te drammen. Terwijl onze gemeenteraad de plannen zorgvuldig wil laten bestuderen, schermt Den Haag keer op keer met zijn bevoegdheid de zaak door te drukken.

De provincie zélf maakt de plannen steeds ingewikkelder en ondoorzichtiger voor de burger. Zij liet vorige week ook nog eens weten dat de ,,procedures’’ zullen worden ingekort, omdat plaatsing van windmolens anders vertraging oploopt. De provincie doet er volgens ons verstandiger aan eerst maar eens goed te onderzoeken hoe het is gesteld met het draagvlak onder de bevolking.

Daarvoor is nodig dat je als verantwoordelijk bestuurder zelf uitleg komt geven en vragen beantwoordt. Zo deden de ministers dat destijds ook bij de CO2-opslag in Barendrecht. Zij kwamen hier langs en trokken daarna de conclusie dat ze er beter niet aan konden beginnen. Geen draagvlak.

Stichting Wind van Voren


De links naar relevante BarendrechtNU artikels zijn toegevoegd door BarendrechtNU, deze stonden niet in het ingezonden bericht van de Stichting Wind van Voren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »