Afval loont, brengpunt plastic en drankkartons

BARENDRECHT – Sinds begin november is het mogelijk om gescheiden plastic afval in te leveren aan de Stellingmolen. De gaasbak waar het afval in kan worden gedeponeerd staat op het schoolplein van basisschool De Draaimolen.

De basisschool zegt zich bewust te zijn van haar positie binnen de maatschappij en wil een steentje bijdragen aan het scheiden van afval en dit tevens mogelijk maken voor de andere buurtbewoners. Daarom is er besloten om het schoolplein beschikbaar te stellen als inzamelingspunt voor de bewoners van de wijk Molenvliet.

Plasticafvalcontainers

Na het verwijderen van de plasticafvalcontainers in de wijk werd het voor mensen die slecht ter been zijn moeilijker om het afval gescheiden in te leveren: “De gaaskooi op het schoolplein, komt ook die mensen tegemoet.” Personeel van Afval loont Barendrecht komen het ingeleverde plastic meerdere malen per week ophalen, aldus de school.

Op de locatie Stellingmolen is een gaasbak geplaatst waarin plastic afval aangeboden mag worden. Ook drankkarton van bijvoorbeeld melkpakken mogen hierbij.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »