Open Huis bij schietsportvereniging De Vrijheid in Barendrecht (2015)

BARENDRECHT – [Foto’s] Schietsportvereniging De Vrijheid in Barendrecht hield gisteren (Zaterdag 28 november 2015) Open Huis. Geïnteresseerden konden een kijkje komen nemen in het clubhuis en zelf eens ervaren hoe het is om met een wapen te schieten.

Leden van de club zorgden voor de begeleiding en instructies van introducés: van veiligheid en de juiste staande of geknielde houding tot alle regels en de werking van het wapen.

Open Huis

Halverwege de dag hadden al 60 personen een poging gewaagd om de roos op één van de banen van de schietsportvereniging te raken. Er werd geschoten met karabijnen, luchtdrukwapens en handbogen.

De instructeurs van de club meldden zich aan de lopende band bij de baancommandant: de verantwoordelijke persoon voor uitgifte en inname van wapens op de baan en de algehele veiligheid. Na de juiste digitale en ‘offline’ registratie mochten de instructeur en introducé met wapen de baan op om te oefenen. Voor zowel jong als oud: leeftijd leek bij geen van de beoefenaars een obstakel te zijn. Je hebt rust, geduld en veelal ook ervaring nodig om je targets precies en consistent te kunnen raken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »