Nieuwe clubgebouw Schietvereniging de Vrijheid officieel geopend (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zaterdag 25 oktober 2014) om half vier werd het nieuwe clubgebouw van Schietvereniging de Vrijheid aan de Dierensteinweg officieel geopend. Deze feestelijke gelegenheid viel samen met het 50-jarig bestaan van de Barendrechtse schietvereniging.

De vereniging ging in 1964 van start in een loods op een bedrijventerrein in Barendrecht. Na twee andere locaties kan de vereniging vanaf vandaag (Zaterdag 25 oktober 2014) terecht in hun nieuwe clubgebouw aan de 1e Barendrechtseweg.

Vrijwilligers

De afgelopen maanden hebben vrijwilligers heel veel tijd geïnvesteerd in de aankleding van het nieuwe gebouw: o.a. de vloerbedekking, aankleding, de bar en uiteraard de schietbanen. Een lid van de vereniging struinde diverse veilingen af om spullen voor het clubgebouw te verzamelen.

De vereniging is al deze hardwerkende vrijwilligers en mensen die de club financieel hebben ondersteund zeer dankbaar. Het resultaat is een mooi afgewerkt clubgebouw waar leden weer lange tijd de schietsport kunnen gaan beoefenen.

Onthulling

Wethouder Lennart van der Linden (sport) was aanwezig om, in het bijzijn van leden en genodigden, het naambord aan de voorzijde van het gebouw te onthullen.

De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) is blij met de nieuwbouw van de Barendrechtse schietvereniging. De KNSA noemt de nieuwbouw in combinatie met het 50-jarig bestaan een unicum in de schietsport wereld. De belangenbehartiger van de schietsport benadrukte dat dergelijke vernieuwingen nodig zijn om de sport te kunnen blijven beoefenen.

Zo kunnen er, mede doordat Schietvereniging de Vrijheid al in een vroeg stadium is gecertificeerd, binnenkort wedstrijden van een bepaald type worden georganiseerd.

Parkeerplaatsen

De schietvereniging heeft een mooi gebouw, maar moest leden en genodigden vandaag (Zaterdag 25 oktober 2014) nog wel “in de modder ontvangen“. Dit komt omdat er nog geen parkeerplaatsen zijn bij het gebouw en de geplande autoweg naar het terrein ontbreekt. Zowel de vereniging en het college hopen dat dit zo snel mogelijk kan worden opgelost. Aanstaande maandag zal er een gesprek plaatsvinden tussen de vereniging en de gemeente om de voorgestelde oplossing te bespreken.

Open huis

Schietvereniging de Vrijheid houdt op 1 november 2014 een “Open Huis”. Tussen 10.00 – 15.00 uur zal het clubgebouw (aan de 1e Barendrechtseweg 61 in Barendrecht) voor belangstellenden geopend zijn. Belangstellenden vanaf 14 jaar kunnen onder begeleiding en na het tonen van een geldige ID kennismaken met de schietsport.

De club wil graag nieuwe jongere leden aantrekken, maar volwassenen zijn uiteraard ook meer dan welkom. Het Open Huis is voor iedereen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de schietsport.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »