Oplossing nodig voor parkeerproblemen bij sportpark de Bongerd in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Echt voor Barendrecht (EVB) raadslid Cerano Bakker heeft vragen gesteld aan het college over de parkeerproblemen op zaterdagen bij sportpark de Bongerd. Zijn partij en omwonenden vragen zich af wanneer er een oplossing komt voor het structurele tekort aan parkeerplaatsen.

De partij vraag zich af of het college, waarin Jeroen Gebben de verantwoordelijk wethouder voor verkeer is, op de hoogte is van deze problemen. Er wordt gevraagd naar een oplossing en een termijn waarbinnen deze zal worden gerealiseerd.

Drukte in wijk

Sinds deze zomer is de drukte op en rond sportpark de Bongerd enorm toegenomen. De parkeerplaats raakt snel vol waardoor auto’s langs de weg, in het gras, gaan parkeren. Daarnaast parkeren auto’s in de wijk aan de andere kant van het sportpark (Maasstraat/Scheldestraat), waardoor het hier in de wijk ook drukker wordt. Door deze soms alternatieve manieren om toch te kunnen parkeren ontstaan onveilige sitaties.

De drukte zal vanaf morgen (Zaterdag 25 oktober 2014) alleen maar meer worden omdat Schietvereniging de Vrijheid dan de deuren zal openen van het nieuwe clubgebouw langs de Dierensteinweg (tegenover sportpark de Bongerd).

Oversteek Dierensteinweg

In de brief aan het college wordt de vraag gesteld waarom er nog geen (extra) parkeerplaatsen zijn rond het nieuwe clubgebouw van de schietvereniging. Ook straatverlichting ontbreekt nog op het terrein. Er is op dit moment een rotonde, maar de aftakking naar de schietvereniging loopt dood op een grasveld.

Indien aan de A15 kant van de Dierensteinweg parkeerplaatsen worden aangelegd is het de vraag of er daarnaast een oversteekplaats nodig is. Indien bezoekers van sportpark de Bongerd gaan parkeren op dit nieuwe parkeerterrein is er op dit moment nog geen voetgangers of fietsers oversteekplaats.

Wat vind jij? Is (na realisatie van de parkeerplaatsen) een veilige oversteekplaats nodig voor de Dierensteinweg en zou dit dan een zebrapad of bijvoorbeeld tunneltje moeten worden?Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: 6073788469546700209, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »