Nieuwe locatie schietvereniging: Afbouw en inrichting (De Vrijheid, Barendrecht)

BARENDRECHT – De nieuwbouw van Schietvereniging De Vrijheid aan de Dierensteinweg werd in mei opgeleverd. Op dit moment zijn de afbouw en inrichting van het nieuwe gebouw in volle gang. Secretaris Jan van Hengel: “Onze leden zijn allemaal zo betrokken, dat zij in de vakantieperiode mee hebben geholpen met het verven, timmeren en het doen van andere klusjes binnen het nieuwe gebouw.” De schietvereniging was voorheen gevestigd op het sportpark Ziedewij, waar het Amaliaplantsoen gerealiseerd wordt.

Samen aan het werk

Van Hengel is trots op de inzet van de leden: “Ondanks de hoge temperaturen in juli is er veel werk verricht. Op 19 juli werd het zelfs 30 graden. Petje af voor alle leden die op deze super warme zomerdagen de nieuwbouw wisten te vinden”.

Laatste schot

De schietvereniging was bijna 47 jaar op de oude locatie op sportpark Ziedewij gevestigd. Om deze periode ceremonieel af te sluiten, werd op 29 juli het allerlaatste schot gelost door medeoprichter en erelid Arie Molenaar”, vertelt Van Hengel. “Met een welgericht schot werd een fles campagne vakkundig kapot geschoten.

Verhuizing

Inmiddels is het oude gebouw op het sportpark leeg en worden de voorbereidingen getroffen voor de sloop in september.

50-jarig jubileum

Van Hengel: “Ook de komende weken steken wij de handen uit de mouwen en verrichten wij de laatste werkzaamheden. In november willen wij het 50-jarig jubileum van de vereniging groots gaan vieren in onze nieuwe accommodatie. Kom ook een kijkje nemen bij onze vereniging!

Foto’s nieuwbouw

Wilt u meer informatie over de schietvereniging of foto’s bekijken van de nieuwbouw? Dan kunt u terecht op de website devrijheidbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »