Barendrechtse karateschool sleept 10 medailles binnen tijdens groot karatetoernooi

Tang soo do – karate is een zelfverdediging methode uit Korea , waarbij je leert het lichaam als een uitermate effectief afweermiddel en als wapen te gebruiken. Meerdere malen per jaar worden Tang soo do toernooien georganiseerd , zodat de karateka’s zich in competitieverband met elkaar kunnen meten.

Zo werd zaterdag 2 februari in Enschede een Tang soo do – karate toernooi gehouden. Ruim 200 deelnemers uit binnen en buitenland streden voor de prijzen. De Barendrechtse karateschool was ook vertegenwoordigd en deed op alle onderdelen mee. Het harde trainen van de Barendrechtse deelnemers werd beloond met maar liefst 10 medailles.

Bij de kinderen blonk Cathleen Young uit en behaalde zowel de eerste prijs bij het onderdeel sparren als bij het onderdeel loopvorm. De overige kids stonden ook hun mannetje en ging niet met lege handen naar huis. Bij het onderdeel sparren veroverde Berry van Vliet , Sem Roon en Sven van Vugt het zilver en Kevin Young het brons. Tevens behaalde Sven van Vught brons met de breektest.

Bij de volwassen won Piet van Vugt bij het onderdeel sparren en bij het breken de tweede prijs. En behaalde de slechts 15 jarige Robin Verhey de bronzen medaille in de Black belts poule.

Al met al een groot succes voor de Barendrechtse club en op naar het NK wat in april wordt gehouden. Bent u nieuwsgierig naar deze vechtkunst, kom dan gerust eens kijken bij een training. Wij trainen op maandag, woensdag en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur in sporthal de Riederpoort in Barendrecht. Of neem contact op met Marcel Spierings 06-53684777 of marcel@sv.nl

« | »