Him Yong Gi verovert 8 gouden medailles op het EK karate

Tang soo do – karate is een zelfverdediging methode uit Korea , waarbij je leert het lichaam als een uitermate effectief afweermiddel en als wapen te gebruiken. Meerdere malen per jaar worden Tang soo do toernooien georganiseerd , zodat de karateka’s zich in competitieverband met elkaar kunnen meten.

Afgelopen zaterdag 10 november werd in Zevenhuizen het European Friendship Tournament gehouden. Maar liefst 225 deelnemers uit binnen en buitenland streden voor de prijzen. De Barendrechtse karateschool was ook vertegenwoordigd en deed op alle onderdelen mee. Het harde trainen van de Barendrechtse deelnemers werd beloond met maar liefst 22 medailles.

Bij het onderdeel sparren werden de volgende deelnemers Europees Kampioen :

  • Norah Saarloos, Kevin Young ,Robin Verhey , Berry van Vliet , Piet van Vugt, Anisha Balradj en Arjun Balradj
  • Zilver was er voor: Sven van Vugt , Sem Roon , Cathlene van Egmond , Franklin Pemmelaar en Quinty van der Knaap.
  • Brons was er voor: Vera van Vliet, Cathleen Young en Paula Zoon.

Met het onderdeel Hyungs- loopvormen was er zilver voor Paula Zoon en Quinty van de Knaap. En Frans Waardenburg behaalde een zilveren medaille met het onderdeel Wapenhyungs.

Bij het onderdeel breken werden Piet van Vugt en Eduard Lucas Europees Kampioen.En zilver werd door Sven van Vugt en Franklin Pemmelaar verovert.

Het EK was volgens Sensei Marcel Spierings een groot succes voor de Barendrechtse club en hij is natuurlijk erg trots op zijn pupillen.

Bent u nieuwsgierig naar deze vechtkunst, kom dan gerust eens kijken bij een training: “Wij trainen op maandag, woensdag en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur in sporthal de Riederpoort in Barendrecht. Of neem contact op met Marcel Spierings 06-53684777 of marcel@sv.nl

« | »