Him Yong Gi verovert 11 gouden medailles bij het NK karate.

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag werden in Hendrik Ido Ambacht de open Nederlandse Kampioenschappen Tang Soo Do-Karate gehouden.  De Barendrechtse karateschool was vertegenwoordigd met 38 deelnemers en deed op alle onderdelen mee.  Het harde trainen van de deelnemers werd beloond met maar liefst 26 medailles.

Alle deelnemers waren ingedeeld op bandkleur en leeftijd.  Bij het onderdeel sparren jeugd tot 14 jaar werden de volgende deelnemers van Him Yong Gi Nederlands Kampioen : Cathleen Young, Noah Saarloos, Sven van Vugt, Shay Kristhalijn, Robin Verheij, Sanne Lucas, Vera van Vliet en Luuk van Daalen. Zilver was er voor: Kevin Young, Berry van Vliet, Gaby van Elzen en Diana van Wilgen. Brons was er voor: Quylian Sliep, Quinty van der Knaap, Connor Pemmelaar.

Bij het onderdeel breken was er zilver voor: Conner Pemmelaar, Lars Hogenbrink, Caithlyne van Egmond. Brons was er voor: Daan Hogenbrink, Luuk van Daalen.

Na de lunch was het tijd voor de volwassenen en ook daar zijn prijzen gewonnen. Chevelly Bhaggoe werd Nederlands Kampioen met het onderdeel wapenhyungs en won zilver met hyungs. Goud was er ook voor Franklin Pemmelaar en Eduard Lucas bij het onderdeel breken. Zilver werd veroverd door Diana Buys met het onderdeel sparren. Bij het onderdeel Wapenhyungs behaalde Frans Waardenburg een bronzen medaille

Het NK was volgens Sensei Marcel Spierings een groot succes voor de Barenderchtse club en hij is natuurlijk erg trots op zijn pupillen. Bent u nieuwsgierig naar deze vechtkunst, kom dan gerust eens kijken bij een training.  Wij trainen op maandag, woensdag en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur in sporthal de Riederpoort in Barendrecht. Of neem contact op met Marcel Spierings 06-53684777 , mspierings@sv.nl

« | »