BVV Barendrecht 2 kampioen na 2-1 overwinning

BARENDRECHT – Het 2e-elftal van de BVV kon na een 2-1 overwinning op VALKEN’68 op vijf speelronden voor het einde van de competitie de champagne kurken laten knallen. Voor aanvang van het duel had het team van trainer Martin Maat een voorsprong van maar liefst 18 punten op de nummers 2 en 3 te weten ARC en Forum Sport.

De opdracht was dus duidelijk minimaal één punt binnen halen en het feestje kon losbarsten.

Winst

Onder belangstelling van een groot aantal trouwe supporters begon BVV stroef aan het duel. Een misverstand in de defensie leidde binnen 10 minuten de 0-1 achterstand in. Gelukkig herpakte BVV 2 zich snel en ronde Robin Driesse een schitterende voorzet van Richard Stolte op magistrale wijze af door de bal achter het standbeen langs in de verre hoek te plaatsen. Nadat er voor de rust nog vele kansen onbenut werden gelaten was het na de rust wederom Driesse die de 2-1 op het scorebord bracht. Hij ontving de bal op een meter of 25 van het doel en nam deze onverwacht in één keer op de pantoffel en zag de bal onder de lat achter de aan de grond genagelde keeper verdwijnen.

De verkregen voorsprong kwam niet meer in gevaar en werd tot het eindsignaal vastgehouden. Het kampioenschap was een feit. Een indrukwekkende prestatie om na het gehele jaar de ranglijst te hebben aangevoerd op vijf speelronden voor het einde de competitie te beslissen. BVV2 keert binnen één jaar na de degradatie uit de reserve hoofdklasse weer terug op het hoogste niveau.