Foto's: Hockeydames winnen eerste thuiswedstrijd van nieuwe seizoen

BARENDRECHT – [Foto’s] Het eerste damesteam van Hockeyclub Barendrecht heeft afgelopen zondag overtuigend gewonnen van de tegenstander ‘Scoop’ uit Delft. Nadat de Barendrechtse dames met 2-0 voor kwamen te staan, wist Delf de 2-1 te maken. Tijdens de rust stond Barendrecht met 3-1 voor, maar terwijl Barendrecht in de tweede helft nog 3 doelpunten wist te maken, bleef Delft steken op die éne goal.

Ondanks de vele kansen aan de Barendrechtse kant werd er in de laatste 20 minuten van de wedstrijd niet meer gescoord. Zelfs in de laatste seconden wilde een strafcorner er niet in. Barendrecht sluit de wedstrijd af met 5-1.

HCB

Wedstrijdverslag door HCB Dames 1 speelster Aline:

Op het veld aangekomen gingen we lekker inlopen en goed voorbereiden om onze eerste 3 punten te pakken. Het weer was goed, veel publiek, 2 scheidsrechters, een tegenstander, coach, manager, camera man, minis, assistent Mara. Voor mij mag de wedstrijd beginnen. We begonnen sterk en dat resulteerde al snel door een doelpunt gemaakt door Anne, met een voorzet van ondergetekende (Aline, red). Dit was natuurlijk wel geweldig dat we als team zo snel op voorsprong kwamen.

Gelukkig kwam daar dan toch de 2-0 van Nini. Mooi getipt door het aangeven van Sabrina. Doordat dat het onwijs druk was in de cirkel zagen de scheidsrechters helaas iets belangrijks over het hoofd. Hierdoor kwam Scoop terug op 2-1. De dame in kwestie had namelijk 100% zeker de bal met haar voet gespeeld. Iedereen was daardoor toch weer een beetje teleurgesteld. Door elkaar toch weer positief te sturen en door te gaan kwam de 3-1 door Emily van een het goed opkomen van Marieke. Aanval na aanval, corner na corner. Werd er gefloten voor rust.

De stand was 3-1 maar dit had gewoon 8-1 moeten zijn. Ook ik zal toegeven dat ik kansen heb laten liggen. Tijdens de rust werd er afgesproken om gewoon zo te blijven spelen en u raadt het al: de kansen gewoon afmaken.

Het spel was van iedereen redelijk, maar het afmaken zat niet mee. Veel kansen werden niet benut, toch door rommelig spel kregen we een corner die er in ging door Nini. Later in de 2e helft werd Ariane in de spits gezet en die scoorde nog de 5-1. En helemaal op het eind kwam Scoop nog alleen voor onze goal maar het schot werd tegengehouden door onze keepster Dries.

Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)